Kahveyi boş içemem diyenler! Hemen hazırlanan tarçınlı kolay kurabiyeyle mideniz şenlensin

Kahveyi boş içemem diyenler! Hemen hazırlanan tarçınlı kolay kurabiyeyle mideniz şenlensin

Günün her saatinde bayıla bayıla içtiğimiz kahvenin yanında bir şeyler yemeyi hepimiz çok severiz. Sizde kahve yanını boş geçiremeyenlerden seniz mutlaka özenle tarifi hazırladığımız tarçınlı kolay kurabiye tarifimizi denemelisiniz...

Kahve saatinize çok yakışacak, damaklarınıza bayram ettirecek, ağızda dağılan tarçınlı kolay kurabiye tarifimizle karşınızdayız. Bu kurabiyeyi yemelere doyamayacaksınız. Her kahve saatinizde kahvenizin yanına bu kurabiyeyi arayacaksınız. Mutfağınızda çok zaman kaybetmeden kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu kurabiye tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte damak çatlatan lezzet tarçınlı kolay kurabiyenin ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

1 su bardağı + 2 yemek kaşığı pudra şekeri

250 gram tereyağı veya margarin

2,5 su bardağı un

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için:

Pudra şekeri

Tarçın

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet tarçınlı kurabiyeyi yapabilmek için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. Kabımızın içine oda sıcaklığında yumuşamış olan margarin veya tereyağını, pudra şekerini, unu ve vanilyayı eklenerek yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayacak kıvam alan bir hamur elde edelim. Eğer hamurunuz ele yapışıyorsa içine 1 - 2 yemek kaşığı daha un kullanabilirsiniz. Şimdi kurabiye hamurumuza 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyip tekrar yoğuralım ve elimizde yuvarlayarak şekil verelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine tek tek kurabiyelerimizi dizelim. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim.

maxresdefault.jpg

BU KURABİYE KAHVENİZİN YANINA ÇOK YAKIŞACAK

Her fırının pişirmesi süresi farklı olduğu için kurabiyelerinizi mutlaka pişip pişmediğini kontrol ediniz. Kurabiyelerin hafif pembeleşmesi yeterli oluyor. Fırında pişen tarçınlı kurabiyelerimizin ilk sıcağı çıkınca buzdolabı poşetinin içine pudra şekeri ve tarçını koyalım ve karıştıralım. Kurabiyelerimizi buzdolabı poşetinin içine koyalım ve poşeti sallayalım. Bütün kurabiyelere bu işlemi uygulayalım. Bu şekilde kurabiyelerin her tarafına eşit bir şekilde tarçın ve pudra şekeri geldiği için bu pratik yöntemi denemenizi tavsiye ederiz. Kurabiyelerimizi servis tabaklarına dizelim ve servis edelim.

AFİYET OLSUN..

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN