Kahveyi ocağa koyun... Bu kurabiye kahveye çok yakışıyor! 5 dakikada kıyır kıyır nefis kurabiye

Kahveyi ocağa koyun... Bu kurabiye kahveye çok yakışıyor! 5 dakikada kıyır kıyır nefis kurabiye

Kahve saatlerinize eşlik edecek mükemmel bir kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Yapımı ve hazırlaması çok basit olan kurabiye tarifimizi bir kere yaptığınızda devamlı bu lezzeti yapmak isteyeceksiniz. İşte Türk kahveli kurabiye...

Kahve saatlerini boş geçiremeyenlere süper bir haberimiz var. Bugün sizler için haberimizde özenle sadece 5 dakikada şipşak kolayca hazırlayabileceğiniz Türk kahveli kurabiye tarifine yer verdik. Bir kez bu lezzeti evinde deneyenler bağımlısı oluyor bizden söylemesi. İşte tüm detayları ile nefis Türk kahveli kurabiye tarifi şöyle;

MALZEMELER

2 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı nişasta

1 yemek kaşığı Türk kahvesi

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

1 çay bardağı kırık ceviz

1 çay bardağı damla çikolata

YAPILIŞI

Damakları çatlatan nefis Türk kahveli kurabiye tarifimiz için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine yumurtayı, toz şekeri koyalım. Mikser yardımı ile köpürene kadar çırpalım. Ardından üzerine sıvıyağı koyalım karıştıralım. Daha sonra üzerine nişastayı, Türk kahvesini koyalım ve karıştıralım. Şimdi de vanilyayı, kabartma tozunu ve yaklaşık olarak 3 su bardağı unu azar azar kontrollü bir şekilde ekleyelim. Ununuzun markasına göre belirttiğimiz un miktarı değişebilir. Bu yüzden unu eklerken kontrollü olmanızda fayda var. Şimdi elimizle kurabiye hamurumuzu yoğuralım. Kıvam alan kurabiye hamurunun üzerine ceviz kırığını ve damla çikolatayı da ekleyelim. Bu iki malzemenin de kurabiye hamuruna karışması için nazikçe karıştıralım.

turk-kahveli-cikolatali-kurabiye-tarifi.webp

BU LEZZET FAVORİ TARİFİNİZ OLMAYA ADAY

Sıra geldi ürk kahveli kurabiyemize şekil vermeye. Arzu ettiğiniz gibi kurabiyelerinize şekil verebilirsiniz. Şekil verdiğimiz kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim. Önceden 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirelim. Kurabiyemizin içinde Türk kahvesi olduğu için rengi koyu olacaktır. Bu yüzden pişip pişmediğini anlamanız zor olabilir. Kurabiyenizin pişip pişmediğini anlamak için kurabiyelerin alt kısmını kontrol edebilirsiniz. Pişen kurabiyelerimizi fırından alalım ve soğumaya bırakalım. Soğuyan kurabiyelerimizi servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN