Kaynanaya gelinin hamaratlığını övdüren tarif! Bol şerbetli ekmek kadayıfıyla tatlı yiyin, tatlı konuşun

Kaynanaya gelinin hamaratlığını övdüren tarif! Bol şerbetli ekmek kadayıfıyla tatlı yiyin, tatlı konuşun

Afyon denilince ilk akla gelen ekmek kadayıfı tatlısı tabi ki. Sizde bu muhteşem lezzeti evinizde kolayca denemek isterseniz mutlaka haberimize göz atmalısınız. İşte ekmek kadayıfı tatlısının tarifi...

Geleneksel Türk mutfağının eskimeyen ve değişmeyen lezzeti, güzel şehrimiz Afyon' un coğrafi işareti olan ekmek kadayıfı tarifi ile karşınızdayız. Hemen hemen herkesin sevdiği ekmek kadayıfı, geçmişten berri soframızın en lezzetli tatlısı unvanını taşımaya devam ediyor. İşte kolayca yapabileceğiniz ekmek kadayıfı tatlısının ayrıntıları şöyle;

MALZEMELER

Kek için malzemeler:

3 adet yumurta

2 çay bardağı toz şeker

3 Türk kahvesi fincanı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Karamelli şerbet için:

3 su bardağı su

3 su bardağı şeker

Ara kreması:

2, 5 su bardağı süt

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı Hindistan cevizi

4 yemek kaşığı şeker

1 paket vanilya

Servis sırasında:

Kaymak

YAPILIŞI

Dillere destan ekmek kadayıfı yapabilmek için öncelikle tatlımızın kekini hazırlamakla başlayalım. Bunun için karıştırma kabımızı alalım. İçine yumurta ve şekeri ekleyip mikserle 5 dakika çırptıktan sonra unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyerek karıştırıyoruz. Kek harcımızı yağlanmış borcama dökelim. Önceden ısıtılmış 170 derece yaklaşık 20 dakika kadar tatlımızın kekini pişirelim. Kekimizi soğumaya bırakalım. Şimdi de kremamızı hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye sütü, unu, şekeri alalım ve kaynayana kadar karıştırarak pişirelim. Kremanın üzeri göz göz olunca içine vanilyayı ve Hindistan cevizini ekleyip hızlıca karıştıralım. Kremamızı soğumaya bırakalım. Sıra geldi ekmek kadayıfı tatlımızın karamelli şerbetini hazırlamaya. Bunun için uygun bir tavaya şekeri ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak şekeri eritelim. İyice sıvı haline gelince üzerine yavaş yavaş 3 bardak kaynar suyu dökelim ve ocaktan alalım. Soğuyan kekimizi enlemesine ikiye bölüyoruz.

ekmekkadayifi-editor.webp

BU LEZZETE HAYRAN OLMAMAK ELDE DEĞİL

Kekin alt tabanını servis edeceğimiz tabağa alalım ve üzerine ilk sıcaklığı çıkmış karamel şerbetimizin yarısını dökelim. Üzerine soğumuş olan kremamızı hepsini döküp güzelce yayalım. Kekin üst tabanını da dikkatlice yerleştirelim ve karamel şerbetin kalanını da üstüne dökelim. Mümkünse bir gece buzdolabında bekletelim. Eğer bir gece önceden hazırlayamazsanız ekmek kadayıfınız en az 3 saat buzdolabında dinlenmeli. Dinlenen ekmek kadayıfını dilimleyip kaymakla servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN