Kekin daha iyi kabarması için muhteşem tüyo! Annelerin gizli silahı

Kekin daha iyi kabarması için muhteşem tüyo! Annelerin gizli silahı

Annelerin yıllardır kek yaparken kullandığı ve kekin daha iyi kabarmasını sağlayan bir teknik, nihayet çözüldü. Bu teknik, kekin çok daha iyi kabarmasını sağlayan bir tüyo ve annelerimizin gizli silahı olarak adlandırılabilir.

Evde lezzetli bir kek yaparken karşılaşılan sorunlardan biri, kekin istenilen şekilde kabarmaması olabilir. Ancak artık bu sorunu çözmek çok daha kolay.

Kek yaparken kullanılan birkaç püf noktası, kekin kabarmasını etkileyebilir. Ancak en etkili yöntemlerden biri, malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmektir. Özellikle yumurta ve tereyağı gibi malzemelerin oda sıcaklığında olması, kekin daha iyi kabarmasını sağlar.

img-2880.jpeg

Bunun yanı sıra, un ve kabartma tozu gibi kuru malzemelerin homojen bir şekilde karıştırılması ve kek hamurunun çok fazla çırpılmaması da kabarma sürecini olumlu yönde etkiler. Ayrıca fırının önceden ısıtılması da kekin homojen bir şekilde kabarmasına yardımcı olur.

İŞTE SİZE ANNELERİN KULLANABİLECEĞİ BİR KEK TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt (ya da yoğurt)
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un

TARİF

1. 3 yumurtayı karıştırma kabına alın.
2. Şekeri ekleyip mikserle 3-4 dakika çırpın.
3. Süt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyin ve hafifçe karıştırın.
4. Tereyağı ile yağladığınız tepsiye hamuru dökün.
5. 150 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN