Köfteciler görse işi bırakır! İşte en güzel dalyan köfte tarifi: Bu sırla ayrı bir lezzetli olacak

Köfteciler görse işi bırakır! İşte en güzel dalyan köfte tarifi: Bu sırla ayrı bir lezzetli olacak

Türk mutfağının zengin lezzetleri arasında yer alan Dalyan köfte, hem pratik hazırlanışı hem de enfes tadıyla sofralara şölen katıyor. Bu geleneksel lezzeti evinizde denemeye ne dersiniz? İşte size adım adım Dalyan köfte tarifi.

Tabaklardan yükselen o enfes kokular, Dalyan köftenin eşsiz lezzetinin habercisi. Bu geleneksel Türk mutfağı lezzeti, her lokmasıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Dalyan köfte, özel baharatlarla zenginleştirilmiş dana kıymasıyla hazırlanan, içindeki malzemelerle adeta bir lezzet şöleni sunan bir tarif.

MALZEMELER

1 kg kıyma

1 adet soğan

1 diş sarımsak

1 su bardağı galeta unu

1 adet yumurta

1-1, 5 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı yenibahar

Yarım çay kaşığı kimyon

İç harcı için:

1 su bardağı bezelye

2 adet havuç

1 adet patates

Üzerinin sosu için:

1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı salça

1 su bardağı su

Köftenin üzerine sürmek için:

Yumurta akı

rosto-kofte.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle köfteyi hazırlamak için yoğurma kabına kıymayı alıyoruz üzerine galeta unu, yumurta, rondodan geçirdiğimiz soğan, sarımsak, tuz, karabiber, pul biber, kimyon, ve yenibaharı ekleyerek yarım çay bardağı kadar suyu azar azar ekleyerek yoğuruyoruz. Köfteyi çok güzel yoğurmak gerekiyor dağılmaması için. Güzelce yoğurduğumuz köfteyi daha lezzetli olması için 3-4 saat buzdolabında dinlendirmek gerek. Kullanacağınız garnitürü isterseniz evde kendiniz hazırlayabilir, isterseniz hazır konserve olarak kullanabilirsiniz.

Fırın tepsisi büyüklüğünde iki parça yağlı kağıdın birini tezgaha açıyoruz üzerine dinlenen köfte harcımızı koyarak diğer yağlı kağıdı üzerine kapatıyoruz ve merdane yada oklava ile dikdörtgen olacak şekilde inceltiyoruz. Köftenin 1 parmak kalınlığında olması yeterli. Köftenin kısa tarafına iç harcımızı koyuyoruz ve yağlı kağıt yardımıyla rulo şeklinde sıkıca sarıyoruz. Üzerine fırça ile yumurta akı sürdüğümüz köfteyi tekrar yağlı kağıda sararak üzerini alüminyum folyoyla kapatıp 200 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişiriyoruz.

Köfte pişerken bizde üzerinin sosu için küçük bir tencereye 1-2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ya da sıvı yağ koyarak ocağa alıyoruz üzerine salça ekleyerek salçanın kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kadar kavurup üzerine bir büyük su bardağı su ekleyip karıştırarak 4-5 dakika kaynatıp ocaktan alıyoruz. 45-50 dakika kadar pişen köfteyi kontrol edip fırından alıyoruz, üzerini açarak salça sosunu üzerine döküp tekrar fırında üzeri hafif kızarana kadar 10 dakika kadar daha pişirip fırından alıyoruz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN