Kokoreç sevenler bile farkı anlamıyor! Evde taşlık kokoreç tarifi: Bir oturuşta tüm ekmek yediriyor

Kokoreç sevenler bile farkı anlamıyor! Evde taşlık kokoreç tarifi: Bir oturuşta tüm ekmek yediriyor

Kokoreç sevenlere bugün güzel bir haberimiz var. Daha önce böyle lezzetlisini yemediniz. Bu tarif, bir oturuşta tüm ekmek yediriyor. İşte evde taşlık kokoreç tarifi

Mutfakların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan kokoreç, damaklarda bıraktığı eşsiz tatla her zaman ilgi odağı olmuştur. Ancak, bu kez geleneksel kokoreç tarifine yeni bir soluk getirerek, taşlık kokoreç, adıyla anılmaya başladı. Peki, taşlık kokorecin sırrı nedir? İşte, bu enfes lezzetin tarifi ve hikayesi...

Türk mutfağının en özel lezzetlerinden biri olan kokoreç, farklı pişirme yöntemleriyle damakları şenlendiren bir lezzet olarak bilinir. Ancak taşlık kullanılarak pişirilen kokoreç, bu lezzetin en otantik ve kendine has yöntemlerinden birini sunar. İşte, taşlık kokorecin muazzam tadına giden yolda izlenmesi gereken adımlar:

MALZEMELER

1 kilo taşlık

1 yemek kaşığı tereyağı

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı tatlı toz biber

1 tatlı kaşığı kekik

11108851-728xauto.webp

YAPILIŞI

Taşlıkları temizleyip yıkayalım, süzelim. küçük küçük doğrayalım. Tavaya ya da tencereye alalım. Üzerine üç su bardağı su ekleyip yarım saat haşlayalım. Haşladığımız suyu süzelim. Tavaya zeytinyağı ekleyerek 5 dakika kavuralım. Doğrama tahtasını alalım bıçak yada zırh yardımıyla ezelim. Yanmaz tavada tekrar tereyağı eritelim. Baharat ekleyerek ince ince kıydığımız taşlıkları tereyağının üzerine tekrar ekleyelim. 2 dakika kavuralım. Üzerine ekmek ya da lavaşımızı banalım. İçerisine kokoreçlerden koyarak dürüm yapalım. İsteğe göre yanına domates soğan da ekleyebilirsiniz. İşte taşlık kokoreç hazır.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN