Kurabiye hamuruna 1 kaşık bunu ekleyin kıyır kıyır tam kıvamında oluyor! Lezzeti sizi mest edecek

Kurabiye hamuruna 1 kaşık bunu ekleyin kıyır kıyır tam kıvamında oluyor! Lezzeti sizi mest edecek

Kurabiye severlerin lezzetine hayran kalacağı limonlu kurabiye tarifinin tam kıvamının püf noktasını veriyoruz. Kurabiyenin kıyır kıyır olmasını istiyorsanız 1 çay kaşığı bundan ekleyin. Tadı pastaneleri aratmayacak..

Kurabiye nasıl yapılır? Limonlu kurabiyenin tarifi nedir? Size tam kıvamında kurabiyenin püf noktasını vereceğiz. Çat kapı gelen misafire 10 dakikada pastane tadında kurabiye yapacaksınız. Hem de kıyır kıyır…Bu lezzet hem sizi hem misafirleriniz mest edecek.

img-1429.jpeg

LİMONLU KURABİYE TARİFİ

MALZEMELER:

• 1 paket oda sıcaklığında margarin
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 1 yumurta sarısı (akı ayrıca kullanılacak)
• 1 paket kabartma tozu
• Yeterince un
• İri kıyılmış fındık ve toz şeker

Porsiyon: 12-14 Kişilik
Pişirme Süresi: 25 dakika

HAZIRLIK AŞAMALARI:

1. Adım:
Margarini oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Daha sonra bu margarini bir karıştırma kabına alın.

2. Adım:
Pudra şekerini margarinin üzerine ekleyin ve elinizle güzelce karıştırın. Yumurta sarısını da bu karışıma ilave edin ve beyazını karıştırmamaya özen gösterin. Ayrı bir kapta un ve kabartma tozunu birleştirip eleyin ve bu kuru karışımı da yoğurma kabına ekleyin. Hamuru, kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.

3. Adım:
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, avuç içinde yuvarlayarak şekil verin.

4. Adım:
Fırın tepsisini yağlayın veya yağlı kağıt serin. Fındıkları rondoda ince ince çekin ve toz şekerle karıştırın. Yumurta akını bir kaba alın. Şekil verdiğiniz kurabiyeleri önce yumurta akına, sonra da şekerli fındık karışımına bulayın ve tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.

5. Adım:
Fırını 200 dereceye ayarlayın ve ısınmasını bekleyin. Kurabiyeleri tepsisiyle birlikte fırına yerleştirin ve üzerleri hafifçe pembeleşene kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından alıp, soğumalarını bekleyin ve ardından servis yapın.

Bu lezzetli ve kolay limonlu kurabiye tarifi, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Tuzun hamura eklenmesiyle mükemmel kıvamı yakalayacak ve lezzetiyle herkesi büyüleyeceksiniz. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN