Kuru fasulyeye buz atın gözlerinize inanamayacaksınız! İşte kuru fasulyeye buz atmanın mucizevi etkisi

Kuru fasulyeye buz atın gözlerinize inanamayacaksınız! İşte kuru fasulyeye buz atmanın mucizevi etkisi

Türk sofralarının vazgeçilmezi olan kuru fasulye yemeğini hazırlamak her kişinin harcı değildir. Kuru fasulye için önceden fasulyeleri suya koyup dinlendirmeniz lazım. Bunun ardından kıvamı için özenle pişirmeniz lazım. Size vereceğimiz yöntemle tüm bu işlerden kurtulacaksınız. Kuru fasulyeye buz atın ve etkisini görünce şaşırıp kalacaksınız. Türk aşçılarına taş çıkartacaksınız. İşte kuru fasulyeye buz atmanın mucizevi etkisi...

Ev hanımlarının yaparken en zorlandığı yemeklerden olan kuru fasulyenin püf noktası fasulyenin yumuşaklığıdır. Ne çok yumuşak ne de çok sert olacak, ikisinin arasını bulmanız lazım. Yapılışı kadar hazırlanışı da zor olan kuru fasulyeyi size vereceğimiz yöntemle yapın ve aşçılara taş çıkartın. Tek yapmanız gereken kuru fasulyeyi yaparken buz atacaksınız. Mucizevi etkiyi görünce gözleriniz açık kalacak. Türk şeflerinin gizli sırrı! İşte detaylar...

TÜRK MUTFAĞININ VAZGEÇİLMEZ LEZZETİ

Bir pilavın yanına kuru fasulye nasılda güzel gider değil mi? Türk mutfağının vazgeçilmez ikilisi olan pilav ve kuru fasulye lezzeti kadar yapılışı da mezihetlidir. Kuru fasulyeyi kıvamında yapabilmek için bir gün öncesinden fasulyeyi suda bekletmeniz gerekmektedir. Ancak çok fazla bekletirseniz fasulyeler yumuşar ve dağılır. Fakat fazla bekletirseniz de bu sefer içi çiğ kalır ve yenmez. Bu problemden kurtulmanın çözümü ise çok basit.

kmfggf-5.jpg

BU YÖNTEMLE FASULYELERİNİZ PAMUK GİBİ OLACAK

Bu yöntemle fasulyeyi akşamdan suya koymaya son. Tek yapmanız gereken şey kaynayan fasulyeye su koymak. Tencereye aldığınız suyu 5 dakika kaynatın ve içine bir su bardağı buzlu su ilave edin. Ardından bir saat kapağını kapatın ve bekleyin. Sonucu görünce gözlerinize inanamayacaksınız. Fasulyeleriniz pamuk gibi olacak.

KURU FASULYE İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 500 gram kuru fasulye
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber

kmgfgf-36.jpg

KURU FASULYE NASIL YAPILIR?

  1. 4 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını derin bir tencereye aktarın ve kızdırın.1 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Soğanlar kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Son olarak bir gece önceden suda beklettiğiniz kuru fasulyeleri de tencereye ekleyin.
  4. Sonra 1-2 dakika karıştırın ve 3 su bardağı su, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı toz şekeri ekleyin, kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.
  5. Tane tane pişmiş pirinç pilavı ile servis edin, afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN