Mantı severler buraya! Bu mantı bildiğiniz mantılardan çok farklı! Yiyenler tarif için peşinizden koşacak

Mantı severler buraya! Bu mantı bildiğiniz mantılardan çok farklı! Yiyenler tarif için peşinizden koşacak

Mantı severleri havalara uçuracak güzel bir haberimiz var. Mantı denilince hepimiz için akan sular durur. Ancak çoğu zaman vakit bulup evimizde mantı açamayız. İşte bu durumda mantı hasretinizi dindirecek süper bir tarif ile karşınızdayız...

Bugün haberimizde hepimizin severek tükettiği Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan mantı tarifi ile karşınızdayız. Ancak bu tarifimizdeki mantı bildiğiniz mantılardan biraz farklı. Çünkü bu mantı yufkadan yapılıyor. Her ne kadar mantıyı çok sevsek de dışarıdan hazır almak istemiyoruz. Tabi bir de zaman bulup mantıyı evimizde de yapamıyoruz. Durum böyle olunca haberimizde paylaştığımız tarifimiz devreye giriyor. Çıtır mantı tarifimiz ile mantı yemek artık daha kolay hale geliyor. İşte tüm detayları ile çıtır mantının tarifi şöyle;

MALZEMELER

4 adet yufka

300 - 400 gram kıyma

1 adet kuru soğan

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı pul biber

Üzeri için:

1 kase yoğurt

Sarımsak

Tereyağı

Pul biber

Kızartmak için:

Sıvıyağ

YAPILIŞI

Damakları çatlatan efsane lezzet çıtır mantı tarifimiz için öncelikle mantımızın iç harcını hazırlayalım. Bunun için uygun bir kapta kıymayı, minik minik doğradığımız kuru soğanı, karabiberi, tuzu ve pul biberi karıştıralım. Şimdi de yufkamızı tezgahın üzerine alalım. Yufkayı ikiye katlayalım. 2 cm genişliğinde uzunlamasına eşit parçalara keselim. Yufkanın en alt kısmına kıymalı harcımızdan 1 tatlı kaşığı kadar koyalım ve yufkayı muska şeklinde katlayalım.

basliksiz-2-002.jpg

BU MANTI FAVORİ TARİFİNİZ OLACAK

Yufkanın uç kısmını suya batırıp uç kısmını yapıştıralım. Bütün yufka parçaları bitene kadar bu işleme devam edelim. Şimdi kızartma tavamızı yada tenceremizi alıp sıvıyağı koyup kızdıralım. İyice kızan yağın içine mantılarımızı atalım. Eşit bir şekilde her iki tarafını da kızartalım. Kızaran mantılarımızı kevgir yardımı ile alıp servis tabağına koyalım. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim. Son olarak sos tavasında tereyağını ve pul biberi koyup kızdıralım. Bu karışımı da sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdirelim. İşte efsane çıtır mantımız servise hazır.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN