Mantının suyuna bir kaşık ekleyin ne dağılacak ne yapışacak! İşte Kayserililerin kimseye söylemediği meslek sırrı

Mantının suyuna bir kaşık ekleyin ne dağılacak ne yapışacak! İşte Kayserililerin kimseye söylemediği meslek sırrı

Kayseri'de sır gibi saklanan mantı tarifi paylaşıldı! Mantının suyuna bir kaşık ekleyerek aradaki farkı görün! Akşam yemeklerinde pratik ve lezzetli yanıyla sevilen mantıyı daha lezzetli bir hale getirecek dokunuş paylaşıldı. İşte mantıcıların meslek sırrı...

Türk mutfağının en lezzetli ve en çok sevilen yemeklerinden olan mantı, bu şekilde lezzetine lezzet katıyor. Hazırlanışı oldukça zahmetli olsa da depolanabilir olması yönünden pişirmesi oldukça pratik olan mantı, pişirilirken bazı sorunlarla karşılaşabiliyor. Kayserilerin sır gibi sakladığı o yöntem ise paylaşıldı.

MANTIYI BİR DE BÖYLE DENEYİN

Mantı, ufak hatalarda hemen dağılmaya eğilimli bir yemek olarak biliniyor. Tüketilirken zorlanmanıza sebep olabilecek durumlardan ve görsellerden kaçınmak için bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Haşlama esnasında mantıyı doğru zamanlamayla pişirmezseniz dağılabilir. Mantının dağılmasını önlemek için pişirirken suyuna bir bardak eklemeniz yeterli olacak.

kayseri-mantisi.jpg

SIR GİBİ SAKLANAN O YÖNTEM

Haşlama esnasında mantı suyunun üzerine bir bardak soğuk su eklemeniz öneriliyor. Bu yöntem sayesinde mantılara anlık bir şok etkisi bırakarak diri kalmalarını sağlayabilirsiniz.

Aynı zamanda hem görsel hem de tüketim açısından mantıların açılması, dağılması ve birbirine yapışmasını da engelleyecektir. Soğuk su ile kavşan mantıları piştikten sonra süzmeye başlayabilirsiniz. Doğru tekniklerle hazırlandığında oldukça lezzetli bir öğün sizi bekleyecektir.

manti-nasil-yapilir-mantiyi-buzlukta-saklamanin-puf-noktalari-1559896342-4333.webp

BİRBİRİNE YAPIŞMASINI ENGELLER

Mantıyı pişirme esnasında yapışmaları ve dağılmaları engellemek için haşlama esnasında kaynar suyun üzerine bir tatlı kaşığı İngiliz karbonatı ekleyebilirsiniz. Tadında herhangi bir değişikliğe yol açmayacak bu yöntem, sunum aşamasında da oldukça etkili bir çözüm sunacaktır. Evinizde İngiliz karbonatı bulamazsanız tuz ya da yağ eklemeniz de aynı etkiyi gösterecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN