MasterChef Kavurma Tarifiyle Et Dile Geliyor! Çok Lezzetli Lokum Gibi Kavurma Tarifi

MasterChef Kavurma Tarifiyle Et Dile Geliyor! Çok Lezzetli Lokum Gibi Kavurma Tarifi

MasterChef televizyon programınada konu olan lokum gibi yumuşacık dana kavurmayı en güzel ve pratik şekilde nasıl hazırlayacağınızı biliyor musunuz? Özelliklede bayram günlerinde sofralarımızdan eksik olmayan Lezzetinden asla vazgeçemediğimiz pamuk gibi yumuşacık dana kavurmayı hızlı ve kolay bir şekilde hazırlamanın tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Et severlerin gözdesi büyük küçük demeden herkesin severek yediği lokum gibi kavurma tarifi en çok arananlar listesinde. Özellikle kurban bayramı yaklaşırken kavurmanın lezzetli olarak en hızlı ve kolay şekilde nasıl yapıldığıda merak konusu oldu. Sizlere vereceğimiz tarif ile en güzel pamuk gibi kavurmayı siz yapacaksınız.

Birazdan paylaşacağımız yumuşacık kavurma tarifi ile aileniz ve sevdikleriniz parmaklarını yiyebilir. Lezizmi leziz kavurma tarifini hazırlarken bazı püf noktalara ve ince ayrıntılara dikkat etmek gerekiyor. Fakat aynı gün içerisinde tüketmek isteyenler eti bir süre dinlendirirek kavurmayı hazırlayabilirler.

LOKUM GİBİ ET KAVURMANIN MALZEMELERİ

750 gr. kuşbaşı dana eti
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kekik
Yarım su bardağı Etin kendi suyu
Karabiber
Tuz

ET KAVURMANIN HAZIRLANIŞI

İlk olarak hazırladığımız etimizi ve 2 diş sarımsağımızı bütün olacak şeklde düdüklü tencereye atıyoruz.
İçersine üzerini basacak kadar su ilave edip düdüklü tenceremizin ağzını kapatıyoruz.
Yaklaşık 25-30 dakika civarında pişiriyoruz. Bu işlem sayesinde dana eti kullandığımız etlerin sert düşmemesi ve yumuşacık olması için gereklidir.
Pişirdiğimiz etleri yapışmayan bir tavaya alıyoruz ve tereyağının yarısını ekledikten sonra baharatlarımı zı ekleyip güzelce kavuruyoruz.

haber-ici-3.jpg
Püf noktamıza gelecek olursak etin kendi suyundan yarım su bardağı olacak şekilde ilave ediyoruz ve suyunu çekene kadar yüksek ateşte bekletiyoruz. Etler suyu tam anlamıyla çektiği zaman kalan tereyağımızı ve tuzunuda ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz.
Etlerin rengi döndüğü gibi ocaktan alarak dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN