Mevsimi bitmeden deneyin! TikTok'un meşhur tarifi: Portakal kabukları hiç bu kadar leziz olmamıştı

Mevsimi bitmeden deneyin! TikTok'un meşhur tarifi: Portakal kabukları hiç bu kadar leziz olmamıştı

Ev yapımı portakal kreması tarifiyle tatlı ve pastalarınıza muhteşem bir lezzet ve aroma katabilirsiniz. Üstelik, sağlıklı ve doğal malzemelerle hazırlanan bu tarif, sevdiklerinizin de favorisi olacak. İşte TikTok'un meşhur tarifi portakal kreması

Sonbaharın ve kışın tazeliğini sofralarımıza taşıyan portakal, sadece vitamin deposu olmasıyla değil, aynı zamanda tatlıların ve tariflerin vazgeçilmez unsurlarından biri haline gelmesiyle de tanınıyor. İşte, sofralarınıza yeni bir lezzet ve keyif katacak, ev yapımı portakal kreması tarifi!

MALZEMELER

Krema için:

1 su bardağı portakal suyu

3 yemek kaşığı un

1 yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

Üzeri için:

1 çay bardağı krema

2 yemek kaşığı pudra şekeri

Portakal dilimleri

Servis için:

2 portakal

portakal-kremasi-77951cb1-0b69-4656-a4d5-2865ccc22f8e.webp

YAPILIŞI

Portakal kreması için gerekli olan tüm malzemeyi orta boy bir sos tenceresine alın. Koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Portakalları ortadan ikiye kesip içlerini çıkartın. Ortasına portakal kremasından koyup buzdolabında en az iki saat bekletin. Pudra şekeri ve kremayı çırpın. Bir sıkma torbasına doldurup portakal kremalı tatlıların üzerine sıkın. Küp doğradığınız portakal dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN