Misafirleriniz bir değil 10 tane yiyecek! Yılbaşında tavuğu bu tarifle yapın misafirleriniz parmaklarını yesin...

Misafirleriniz bir değil 10 tane yiyecek! Yılbaşında tavuğu bu tarifle yapın misafirleriniz parmaklarını yesin...

Yılbaşına sayılı günler kala yeni yıl menüleri de belli olamaya başladı. Siz de yeni yıl masanıza ne yemek yapsam diye düşünüyorsanız haberimize göz atmalısınız...

Yılbaşında ne yemek yapsam diye kara kara düşünenlere güzel bir haberimiz var. Bugün haberimizde sizler için özenle iç pilavlı tavuk dolması tarifimizi hazırladık. Enfes iç pilavın soslanmış müthiş tavukla buluşmasıyla meydana çıkan bu lezzet parmaklarınızı yedirtecek cinsten. İşte tüm detayları ile iç pilavlı tavuk dolması tarifi şöyle;

MALZEMELER

1 adet bütün tavuk

1 tatlı kaşığı un (poşeti unlamak için)

2-3 adet defne yaprağı

Limon dilimleri

Sosu için:

1 tatlı kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Yarım tatlı kaşığı tuz

Pilavı için:

2 su bardağı pilavlık pirinç

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yarım çay bardağı dolmalık fıstık

Yarım çay bardağı kuş üzümü

2 su bardağı sıcak su (400 ml)

1 çay bardağı sıcak su (sonradan pirince ekleniyor)

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı karabiber

Garnitür olarak:

2 adet patates

2 adet havuç

Arpacık soğan

YAPILIŞI

Parmaklarınızı yiyeceğiniz efsane iç pilavlı tavuk dolması tarifimiz için öncelikle pilavımızı yapmaya başlayalım. Bunun için pilav tenceremizi alalım. İçine tereyağı ve sıvı yağı alarak tereyağının erimesini sağlayalım. Üzerine 20 dakika kadar ılık suda bekletip yıkadığımız pirinçlerimizi ekleyelim ve karıştırarak 2-3 dakika kadar kavuralım. Ardından üzerine kuş üzümü ve dolmalık fıstığı ilave edelim. 1-2 defa karıştırarak kavuralım. Tuz ve sıcak suyu ekleyerek karıştıralım. Tencerenin kapağını kapatarak kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım. Suyunu çeken pilavın altını kapatalım. Üzerine tarçın ve karabiber ekleyerek karıştıralım. Şimdi de tavuklarımıza geçelim. Tavuğumuzu yıkayarak kağıt havlu ile kurulayalım. Hazırladığımız iç pilavın yarısını çok fazla bastırmadan tavuğumuzun içerisine dolduralım.

tavuk-dolmasi-tarifi.jpg

BU LEZZETE ŞAPKA ÇIKARTILIR

Tavuğun butlarının pişerken açılmaması için iple bağlayalım. Tavuğumuzu sosunu hazırlayalım. Sosu için uygun bir kapta salçayı, yoğurdu, sıvı yağı, tuzu ve kırmızı toz biberi karıştıralım. Hazırladığımız sosu fırça yardımı ile tavuğun her yerine sürelim. Kanatlarını, pişerken açılmaması için kürdan ile sabitleyelim. Fırın torbasının içerisine unu alalım. Torbayı çevirerek unun her yerine gelmesini sağlayalım. Tavuğumuzu fırın torbasına yerleştirelim. Yanına garnitür olarak arpacık soğan, kabuğu soyulup doğranmış patates, havuç, defne yaprağı ve ince kesilmiş limon dilimlerini ekleyelim. Poşetin ağzını kapatalım. Üzerine kürdanla delikler açalım. Tavuğumuzu önceden ısıtılmış 190°C fırında yaklaşık 60 dakika pişmeye bırakalım. Belirttiğimiz bu süre fırından fırına değişebilir. Bu yüzden kendi fırınınızı kontrol etmelisiniz. Tencerede kalan pilava tekrar sıcak su ekleyelim ve pişirmeye devam edelim. Sürenin sonunda fırından tavuğu alalım. Üzerini açarak tekrar fanlı ayarda 10 dakika daha pişmeye bırakalım. Pişen iç pilavlı tavuk dolmamız servise hazır. Pirinç pilavının üzerine tavuğu yerleştirerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN