Ne çilek ne vişne! Bu reçeli deneyen parmaklarını yiyor... İşte komşu çatlatan gül reçeli tarifi

Ne çilek ne vişne! Bu reçeli deneyen parmaklarını yiyor... İşte komşu çatlatan gül reçeli tarifi

Kahvaltıların baş tacı reçellere hepimiz bayılıyoruz. Ancak birçok kişi için gül reçelinin yeri bambaşka. Gül reçeli, kahvaltı sofralarınızda veya tatlılarınızda kullanabileceğiniz harika bir lezzet. Kokusu ve tadıyla farklı bir deneyim sunan bu reçeli, sevdiklerinizle paylaşarak geleneksel mutfağımızın olağandışı tatlarını yaşatabilirsiniz.

Gastronomi dünyasının en özel lezzetlerinden biri olan reçeller, mutfakları renklendiriyor ve sofralara neşe katıyor. Bu seferki lezzet durağımız ise gül reçeli! Kokusuyla ve tadıyla büyüleyen bu özel reçelin tarifini bugün sizlerle paylaşıyoruz. İşte gül reçelinin tarifi...

MALZEMELER

300 gram kokulu gül yaprakları

3 su bardağı şeker

1 adet limon

blog-21.webp

YAPILIŞI

  • Güllerin yapraklarını tek tek koparın.
  • Sirkeli suyun içinde biraz bekletin, sonra güzelce yıkayarak süzün.
  • Güllerin üstüne 1 su bardağı şekeri dökün ardından yarım limonu sıkıp elinizle güzelce ovuşturun.
  • Sonra ocağa alın, şekerin geri kalanını ve limonun yarısını ekleyip kısık ateşte 30-40 dakika kadar pişirin. Arzu ettiğiniz kıvama gelince altını kapatın.
  • Duruma göre su ilavesi yapabilirsiniz. Dinlendirin ve kavanozlayın.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN