Ne pişirsem? Bugün ne iftara ne yapsam? İşte Ramazanın 15. Günü iftar menüsü önerisi

Ne pişirsem? Bugün ne iftara ne yapsam? İşte Ramazanın 15. Günü iftar menüsü önerisi

Ramazan ayının ortalarına doğru gelirken iftar sofraları, bereketin ve paylaşımın zirveye ulaştığı zaman dilimlerine ev sahipliği yapıyor. İşte Ramazan ayının 15. günü için birbirinden lezzetli bir iftar menüsü...

Ramazan ayının yarısını geride bırakırken iftar sofraları, bereketin ve paylaşımın simgesi haline gelmiştir. İftar sofralarını donatırken sağlıklı ve dengeli beslenmeye özen göstermek, bu kutsal ayın manevi atmosferini daha da güçlendirecektir. İşte Ramazan'ın 15. günü için iftar menüsü önerileri:

BROKOLİ ÇORBASI

sutsuz-brokoli-corbasi-tarifi.jpg

MALZEMELER

Küçük bir brokoli

1 adet havuç

1 adet orta boy patates

1 adet soğan

1.5 su bardağı süt

1 paket krema

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

Tuz

Karabiber

YAPILIŞI

Çorba tenceresine brokoliyi, küp küp doğradığımız patatesi, havucu ve soğanı koyalım. Üzerini geçecek kadar su ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar haşlayın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritelim. Üzerine unu ekleyerek kavuralım. Üzerine yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştıralım. Sebzeleri bu sosun üzerine ekleyelim. Sebzelerin haşlama suyunun da yarısı kadarını tencereye alarak blenderdan geçirelim. Üzerine tuz ve karabiberi ekleyerek 5 dakika kadar kaynatın. Son olarak çorbaya kremayı da ilave edip, bir taşım kaynatalım. İşte çorbamız hazır.

ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ

ispanakli-gul-boregi-3-tarifi-son.webp

MALZEMELER

4 adet yufka

Sosu için:

5 kaşık yoğurt

Yarım çay bardağından az fazla sıvı yağ

İç harcı için:

1 kilo ıspanak

1 adet küçük kuru soğan

1 Küçük kase beyaz peynir

1 yemek kaşığı salça

Pul biber

Karabiber

Tuz

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Çörek otu

YAPILIŞI

Öncelikle ıspanaklarımızı çok iyi yıkayalım ve doğrayalım. Karıştırma kabına ıspanakları, soğanı, salçayı, pul biberi, karabiberi, tuzu ve peyniri koyalım. İyice harcımızı harmanlayalım. Yufkamızı tezgahın üzerine koyup 4 eşit parçaya bölelim. Bir kasede de sosumuzu hazırlayalım. Kaseye yoğurdu ve sıvıyağı alıp karıştıralım. Bu karışımı yufkamıza sürelim. Yufkanın geniş kısmına ıspanaklarımızı koyalım. Rulo şeklinde böreğimizi sarıp gül şekline getirelim.

Bütün yufkalar bitene kadar bu işleme devam edelim. Fırın tepsisine dizdiğimiz böreklerin üzerine kalan sosumuzun içine yumurta sarısı ekleyip, bu karışımı böreklerin üzerine sürelim. Böreklerin üzerine çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış fırında böreklerin üzeri kızarana kadar pişirelim.

ŞEHZADE KEBABI

lokum-gibi-pisen-sehzade-kebabi-tarifi.jpg

MALZEMELER

1 kg kuşbaşı dana eti

6 adet patlıcan

2 adet soğan

5 adet yeşil biber

5 diş sarımsak

Karabiber

Pul biber

Tuz

1 yemek kaşığı salça

2 su bardağı et suyu

Kızartmak İçin:

Sıvıyağ

Üzerini süslemek için:

Domates

Yeşil biber

YAPILIŞI

Kuşbaşı etleri düdüklü tencereye alalım. Üzerini geçecek kadar su ile doldurup ve pişmeye bırakalım. Patlıcanları alacalı soyup küpler halinde doğrayalım ve 30 dakika kadar tuzu suda bekletelim. Patlıcanları havlu kağıt ile kurulayıp bol kızgın yağda kızartalım. Ayrı bir tencereye sıvı yağda soğanı kavuralım. Üstüne yeşil biberleri ve sarımsakları da ilave edip kavuralım. Karabiber, pul biber, tuz ilave edelim. Son olarak haşlanan etler ilave edilir ve karıştırılarak ocaktan alınır. Fırın kabımıza kızartılan patlıcanlar düzgün bir şekilde dizelim, etli karışımı da üzerine dökelim.

Yemeğin sosu için ayrı bir kapta salçayı ve 2 su bardağı et suyunu karıştırıp yemeğin üzerine gezdirelim. En son domatesi ve biberi de dizip 200 derece fırında 20 dakika pişirelim.

TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI

tereyagli-sehriyeli-pilav-2.webp

MALZEMELER

3 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 su bardağı pirinç

1 çay bardağı arpa şehriye

3 su bardağı sıcak su

Tuz

YAPILIŞI

Pirinçleri bol su ile yıkayalım. Pilav tenceresine sıvı yağı koyalım ve üzerine arpa şehriyeleri ekleyelim. Şehriyenin rengi dönene kadar kavuralım. Pirinçleri ilave edilerek, tane tane olana dek kavuralım. Üzerine sıcak su eklenir ve tuzu ilave edilir. Pilavı pişmeye bırakalım. Pilav pişince tencerenin kapağının altına havlu kağıt koyup demlenmesini bekleyelim.

AFİYET OLSUN...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN