Pastaneden aldım deseniz herkes inanır! İşte mayasız hazırlanan pamuk gibi poğaça tarifi

Pastaneden aldım deseniz herkes inanır!  İşte mayasız hazırlanan pamuk gibi poğaça tarifi

Güzel bir sabah kahvesi ya da çayın yanında yemekten daha iyisi var mı? Özellikle de yanında sıcacık, taptaze poğaçalar varsa. Ancak, hamur mayası olmadan lezzetli ve kabaran bir poğaça yapmanın mümkün olduğunu biliyor muydunuz? İşte mayasız hazırlanan pamuk gibi poğaça tarifi

İşte karşınızda, mayasız poğaça tarifinin pratik ve lezzetli versiyonu! Bu tarif, sabah kahvaltılarından akşam çaylarına kadar her anı daha keyifli hale getirecek. Kendi damak zevkinize göre iç malzemeleri ekleyebilir, sağlıklı bir alternatif arayışındaysanız bu tarifi gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz.

Mayasız poğaça yapmanın bazı avantajları bulunmaktadır. Öncelikle, maya kullanımını gerektirmemesi nedeniyle, mayasız poğaçaları hazırlamak daha hızlı ve pratik bir süreçtir. Ayrıca, mayasız tarifler, hassas mideye sahip veya mayaya alerjisi olan insanlar için de mükemmel bir alternatif sunar. Sağlığınıza daha duyarlı bir yaklaşım benimseyenler için de tercih edilebilir bir seçenektir.

MALZEMELER

150 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt

2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

1 yemek kaşığı sirke

4,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

mayalipogaca-1.webp

YAPILIŞI

  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarini yoğurma kabına alalım.
  • Üzerine sıvı yağ, yoğurt, yumurta, tuz, şeker ve sirkeyi ekleyerek karıştıralım. Azar azar unu ekleyelim. Üzerine kabartma tozunu ekleyerek yoğuralım.
  • Yumuşak bir hamur olsun.
  • Hamur hazır olunca cevizden biraz büyük parçalar kopararak elimizle yuvarlayalım ve uzun bir form vererek uç kısımlarını sivriltelim.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına sıraladıktan sonra ayırdığımız yumurta sarısını dağıtalım ve üzerine bıçakla çizik atalım.
  • Ardından susam ekleyerek önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 30 dk kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN