Ramazan' da Tüketmek İçin Buzluğa Atılacak 3 Börek Önerisi! i İşte İşinizi Kolaylaştıracak Buzluk Börekleri

Ramazan' da Tüketmek İçin Buzluğa Atılacak 3 Börek Önerisi! i İşte İşinizi Kolaylaştıracak Buzluk Börekleri

Ramazan ayına günler kala, hanımları iftar ve sahur yemekleri telaşı sardı. Ramazan' da buzluk ganimetlerinden yararlanmak istiyorsanız mutlaka haberimize göz atmalısınız. İşte hızlı ve pratik yapımı ile buzluğa koyabileceğiniz 3 börek önerisi...

Ramazan ayına girmemize günler kala hanımların Ramazan telaşı başladı. İftar ve sahur sofralarınız da sunabileceğiniz 3 börek önerimiz ile hiç telaş yapmanıza gerek kalmadı. Gerek yapımının hızlı ve pratik oluşuyla gerek de lezzetinden ödün vermeyen börek tariflerimiz sizin tam anlamıyla kurtarıcınız olacak. Şimdiden vaktiniz varken hazırlayıp pişirmeden doğruca buzluğa atabilir, ihtiyacınız olan her dakikada çıkarıp pişirebilirsiniz. Kıymalı yada etli böreklere göre peynirli veya patatesli börekler buzluk için daha uzun ömürlü. Pişmemiş börekleri buzluktan çıkardıktan sonra buzlarının çözülmesini uzun uzun beklemeden, önceden ısıtılmış fırın ya da tavaya koyarak pişirebilir ve bu şekilde servis edebilirsiniz. Çat kapı gelen misafirleriniz içinde buzluk börekleri günün kurtarıcı kahramanı oluyor. Şimdi lezzetli mi lezzetli çıtır mı çıtır börek tariflerimize geçelim. İşte tüm ince ayrıntıları ile börek tariflerimiz;

PEYNİRLİ ÇITIR BÖREK

MALZEMELER

4 adet yufka

1 çay bardağı sıvıyağ

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı sirke

İçine koymak için:

Peynir

YAPILIŞI

Tezgahımızın üzerine yufkamızı hiç bölmeden güzelce yayalım. Bir kapta sıvıyağı, unu ve sirkeyi karıştıralım. Bu karışımdan fırça yardımı ile yufkamızın üzerine sürelim. Her yerini bu karışımla kapladığımız yufkanın üzerine ikinci yufkayı da serelim. İkinci kat yufkamızın da her tarafına bu karışımdan sürelim.

peynn.jpg

Yufkamızı 16 eşit parçaya bölelim. Üzerine peynirden koyup, böreklerimizi saralım. Buzdolabı poşetine yada saklama kabına koyup, buzluğa atalım. Pişireceğiniz zaman buzunun çözülmesini beklemeden direk fırın tepsisine alın. Üzerine yumurta sarısı ve susam ekleyip fırında 35 dakika pişirin.

AFİYET OLSUN...

PIRASALI GÜL BÖREĞİ

MALZEMELER

4 yufka

Sıvıyağ

1 kilo pırasa

1 yemek kaşığı salça

Tuz

YAPILIŞI

Öncelikle pırasaları yıkayıp, ince ince dilimleyelim. Yapışmaz tavamıza pırasaları koyalım. Kavrulmaya başlayan pırasaların üzerine salçayı ve tuzu ekleyelim. Pırasaları soğumaya bırakalım. Tezgahımıza bir adet yufkamızı alıp, 4 eşit parçaya bölelim. Yufkaların üzerine sıvıyağ sürelim. Soğuyan pırasalarımızdan ekleyelim. Rulo yapıp, gül böreği şeklini verelim.

pirasa.jpg

Buzdolabı poşetine veya saklama kabına dizip buzluğa atabilirsiniz. Pişireceğiniz zaman üzerine yumurta sarısı ve susam ekleyip, fırında 35 dakika pişirebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

PATATESLİ PARMAK BÖREK

MALZEMELER

4 yufka

1 kilo patates

2 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı salça

Karabiber

Pulbiber

Tuz

Sıvıyağ

YAPILIŞI

Öncelikle patatesleri haşlayalım. Haşlanan patateslerimizi çatal yardımı ile ezelim. Yapışmaz tavada sıvıyağı ve küp küp doğradığımız kuru soğanları kavuralım. Üzerine patatesleri ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Üzerine salçayı, pulbiberi, karabiberi, tuzu ekleyelim. 3 dakika daha kavurduktan sonra soğumaya bırakalım.

paptpsp.jpg

Tezgahımıza yufkamızı serelim. Alt kısmından 10 cm olacak şekilde katlayalım. Üzerine patateslerimizi aralıklı olarak serelim. Rulo şekline getirelim. Bıçakla aralarından keselim. Buzdolabı poşetine veya saklama kabına dizip buzluğa atabilirsiniz. Pişireceğiniz zaman üzerine yumurta sarısı ve susam ekleyip, fırında 35 dakika pişirebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN