Reçel yapmanın püf noktası 1 kaşıkta saklı! İçerisine ekleyin lezzetini katlayın

Reçel yapmanın püf noktası 1 kaşıkta saklı! İçerisine ekleyin lezzetini katlayın

Yaz aylarında tezgahlarda yer alan tazecik meyvelerden tap taze reçeller yapılıyor. Doğru malzemelerle doğru yöntem uygulanarak reçellerinizi daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Reçel yaparken tencerenin içerisine bir çay kaşığı ekleyin lezzetini katlayın. İşte reçel yapmanın püf noktası…

Hem rengi hem kokusuyla kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti reçelleri yapmakta büyük bir emek istiyor. Uygun malzeme ve doğru yöntemler ile lezzetli bir reçel elde edebilirsiniz. Reçel yaparken içerisine bir kaşık ekleyin hem tazeliğini koruyun hem de lezzetini arttırın. İşte reçel yapmanın püf noktası…

REÇEL YAPMANIN PÜF NOKTASI

Reçel yapmak için öncelikle meyve ve şekeri tencere içerisine alarak kaynatmanız gerekmektedir. Ancak reçelin kıvamını tutturmak biraz emek biraz da bilgi istiyor. Daha yoğun bir kıvamda yapmak istediğiniz reçellerin sırrı usta şeflerin kaleminden geldi.

recel.jpg

Reçelin kıvamını arttırmak ve lezzetini ortaya çıkartmak için içerisine limon suyu veya elma sirkesi eklemeniz gerekiyor. Doğal asidik bir özelliği sahip olan limon suyu ve elma sirkesi meyve şekeri ile birleştiğinde daha yoğun bir kıvam oluşturmaktadır. Bu sayede reçeliniz hem uzun süre tazeliğini koruyacak hem de daha lezzetli bir hale gelecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN