Sahurda Şipşak Yapacağınız Sütlü Tava Böreği İle Sahur Sofranızı Şenlendirin! Doyuruculuğu İle İşte Sütlü Tava Böreği

Sahurda Şipşak Yapacağınız Sütlü Tava Böreği İle Sahur Sofranızı Şenlendirin!  Doyuruculuğu İle İşte Sütlü Tava Böreği

Ramazan ayına az kala bu sürede hanımlar sahur tarifi arayışına girdiler. Bizde sahurda pratik ve hızlı yapımı ile hemencecik hazırlayabileceğiniz sütlü börek tarifimizi sizler için derledik. Bu börekle hızınıza yetişemeyecekler...

Mübarek Ramazan ayını coşkuyla beklediğimiz bu günlerde evlerimizde de tatlı bir telaş başladı. İftar ve sahur önerileri hanımların sürekli aradığı tarifler içerisinde. Her iftara yada her sahura menü yapmak oldukça düşündürücü. Bizde sahur sofranıza hızlıca yapıp sunabileceğiniz sütlü tava böreği ile sahur yemeğinize yardımcı olduk. Bu tarifimizle, hem pratikliği yaşayacaksınız hem de son zamanlarda elektriğe gelen zamlarla birlikte böreğinizi fırın yerine ocakta tavada yapmış olacaksınız. Hatta bu börekle ilgili bir sırrımızı verelim mi? Evinizde buzdolabınızda kalmış tek tük peynirleri komple birleştirip yaparsanız, lezzetine lezzet katmış olacaksınız. İşte sütlü tava böreğinin tarifi şöyle;

MALZEMELER

3 yufka

1 kase beyaz peynir

1 kase kaşar

Maydanoz

Tuz ( peynirlerin tuz oranına göre kullanınız)

2 su bardağı süt

Sıvıyağ

YAPILIŞI

Karıştırma kabımıza beyaz peyniri ve kaşarı ekleyelim. Peynirlerin tuz oranını mutlaka kontrol edelim. Kontrol etmeden tuzu eklerseniz. böreğiniz maalesef tuzlu olacaktır. İnce ince kıydığımız maydanozlarımızı da peynirlerin üzerine ekleyelim. Hepsini harmanlayalım. Genişçe yapışmaz bir tavayı alalım. Dibine fırça yardımıyla her yerine eşit gelecek şekilde yağlayalım. Yufkamızı hiç bölmeden bütün olarak serelim. Yufkanın kenar kısımları tavanın kenarından sarkacaktır. Sakın elleyip, bölmeyin. Kalan yufkalarımızı elimizle parça parça bölelim. Derin bir kaba sütümüzü koyalım. Elimizle parçaladığımız yufkadan tek tek alıp, önce süte batıralım. Yufkanın her tarafı süt ile ıslansın. Islanan yufkayı tavaya dizelim. Böldüğümüz yufkaların yarısını bu şekilde tavaya dizdikten sonra peynirli harcımızı güzelce yayalım. Yarısı kalan yufkaları da bitene kadar süte batırmaya devam edelim. Bu yufkaları da üzerine dizelim. En son işlemimize sıra geldi. Kenarlardan sarkan yufkayı katlaya katlaya böreğin üzerini kapatalım. Şimdi orta ateşte böreğimizi ocakta pişirmeye başlayalım.

tavavaa.jpg

DUMANI ÜSTÜNDE TAVA BÖREĞİNİN KOKUSU BÜTÜN EVİ SARACAK

Tavamızı arada sallayalım. Düz bir tabak yada kapak kullanarak böreğimizi çevirelim. Diğer tarafını da pişirelim. Tahta ıspatula yardımıyla böreği kenardan hafif kaldırıp dibine az sıvıyağ dökelim. Tavamızı tekrar sallayalım. Böreğimiz hazır. Dumanı üstünde, bütün evi saracak olan tava böreğinin mis kokusuna sahurda ev halkı hemen uyanacaktır. Dilimleyip, sıcak sıcak servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN