Sakatat Denilince Kaçmayın! Malzemeleri Hazır Edin Bu Ciğer Kavurma Kaçmaz

Sakatat Denilince Kaçmayın! Malzemeleri Hazır Edin Bu Ciğer Kavurma Kaçmaz

Parmaklarınızı yemeğe hazırsanız sizi bu tarifimize alalım. Bol soğanıyla, mis kokulu baharatlarıyla lezzetlendirilmiş ciğer kavurmanın tadına doyamayacaksınız. Bir yiyenin bir daha isteyeceği, masada kapış kapış gidecek ciğer kavurma için kollarınızı sıvayın. İşte meşhur ciğer kavurma tarifimizi sizler için derledik.

Türk mutfağında geleneksel sakatat yemeklerinin arasında ilk sırayı kaptırmayan ciğer, bazı doğu bölgelerinde büyük küçük herkesin kahvaltılarda dahi severek tükettiği yiyeceklerden biri. İçerdiği demir, bakır, folat, A vitamini, B12, B2 vitaminleri ile başta çocuklarımız olmak üzere çok besleyici değere sahip. Peki ciğer sevmeyen çocuklarımıza kolaylıkla ciğeri yedirmenin formülü var mı? Tabi ki formülü var. Ayrıntılı bu ciğer kavurma tarifimizle çocuklarınız ciğer yediğiniz anlayamayacaklar. Bizde evlerinizde kolaylıkla yapabileceğiniz ciğer kavurma tarifini tüm ayrıntıları için sizlerle paylaştık.

MALZEMELER

Yarım kilo dana yada kuzu ciğer

Yarım kilo kuru soğan

2 adet kırmızı kapya biber

2 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı sıcak su

4 yemek kaşığı sıvıyağ

Pulbiber

Kırmızı toz biber

Kimyon

Karabiber

Tuz

YAPILIŞI

Yapımı oldukça ve pratik olan ciğer kavurmamıza öncelikle ciğerlerin zarını ayıklamakla başlıyoruz. Ayıkladığımız ciğeri rondodan biraz çekiyoruz. Evet yanlış duymadınız. Yukarıda da anlattığımız gibi oldukça hızlı ve pratik. Ciğerleri rondodan çekmemizin sebebi görüntüsü aynen zırhla kıyılmış gibi olacak olması. Ciğerlerimiz tencereye alalım ve haşlayalım. Haşlanan ciğerlerin suyunu süzelim. Böylelikle ciğerdeki o ağır kokuyu almayacaksınız. Süzdüğümüz ciğerleri yapışmaz tavaya alıp, üzerine sıcak suyumuzu ekleyelim. Suyunu çekene kadar pişirelim. Sonra üzerine tereyağını ve sıvıyağını ilave edip kavurmaya başlayalım.

yesene.jpg

AMAN PARMAKLARINIZI YEMEYİN!

Kavrulan ciğerlerimizin üzerine küp küp kestiğimiz soğanı ve kırmızı kapya biberi ekleyelim, kavurma işlemine devam edelim. En son pulbiberi, kırmızı toz biberi, kimyonu, karabiberi ve tuzunu ekleyelim, son kez baharatlarla da kavurup servis tabağına alalım. İsteğe bağlı ciğer kavurmamızı ekmek arası da tüketebilirsiniz…

AFİYET OLSUN…

CİĞER KAVURMANIN YANINA NE GİDER?

Sumaklı soğan salatası, piyaz, közlenmiş domates ve biber salatası

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN