Semizotu yemeği

Semizotu yemeği

Semizotu yemeği, hem sağlıklı beslenmeyi destekleyen değerli besinler içerirken hem de sofralarınıza lezzet katıyor. Üstelik hazırlaması oldukça pratik! Herkesin kolaylıkla yapabileceği bu tarif, sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday.

Yaz aylarının en sevilen sebzelerinden biri olan semizotu, sağlıklı beslenme ve lezzetli yemeklerin vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Bu yeşil yapraklı sebze, besleyici özellikleri ve kendine özgü lezzetiyle sofralarımızı renklendiriyor. İşte, semizotu yemeğinin tarifi:

MALZEMELER:

  • 1 demet semizotu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • Tuz, karabiber
  • Limon suyu (isteğe bağlı)

YAPILIŞI:

Öncelikle, semizotunu iyice yıkayıp süzdükten sonra ince ince doğrayın. Soğanı ve sarımsağı da küçük küçük doğrayarak zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra doğranmış domatesleri ekleyerek birkaç dakika daha pişirin.

Ardından doğranmış semizotunu tencereye ilave edin ve tuz ile karabiber ekleyerek karıştırın. Semizotu yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Semizotunun kendine özgü tadını koruması için kısa sürede pişirilmesi önemlidir.

Pişme işlemi tamamlandıktan sonra ocaktan alın ve üzerine isteğe bağlı olarak limon suyu sıkarak servis yapabilirsiniz.

Sağlıklı ve lezzetli yemeklerle dolu sofralarınızda semizotu yemeğine yer vererek sevdiklerinize keyifli bir deneyim sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN