Somer Chef’in gizli mayonez tarifi! Salata, sandviç, makarna… Her lezzete yakışıyor, uzun süre bozulmuyor

Somer Chef’in gizli mayonez tarifi! Salata, sandviç, makarna… Her lezzete yakışıyor, uzun süre bozulmuyor

Hem evlerde hem de restoranlarda vazgeçilmez lezzetler arasında yer alan mayonez salataların, sandviçlerin kurtarıcısı oluyor. Hem pratik hem de lezzetli soslar arasında yer alan mayonez hemen hemen birçok lezzete de çok yakışıyor. İster patatesle ister salatamızda isterseniz de sandviçiniz de yer verebileceğiniz mayonez tarifi Somer Şefin gizli defterinden geldi. Hem her lezzetle uyum sağlıyor hem de uzun süre bozulmuyor. İşte mayonez tarifi…

Mutfaklarda belki de en çok kullanılan soslar arasında yer alan mayonez yapımı son derece basit ve lezzetli bir sos olarak hayatımızın içerisinde yer almaktadır. Marketlerde hazır satılan mayonezlerin içerisinde yer alan katkı maddeleri sağlık açısından olumsuz etkileri beraberinde getirirken bu sosu evde yapmakta son derece basittir. MasterChef'in sevilen jüri üyesi Somer Şef gizli mayonez tarifini paylaştı. İşte mayonez tarifi…

MAYONEZ NASIL YAPILIR?

Malzemeler

1 adet yumurta sarısı

1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)

1 tatlı kaşığı elma sirkesi

1 tatlı kaşığı limon suyu

1 çay kaşığı tuz

mayonez.jpg

  • Yumurta sarısı, limon suyu, elma sirkesi ve tuzu birbiriyle karıştırıp çırpınız.
  • Ardından blender yardımıyla çırpmaya başladığınız karışıma yavaş yavaş yağ ekleyerek kıvam almasını sağlayınız.
  • Mayonez kıvamına gelen karışımınızı istediğiniz her lezzetle birlikte tüketebilirsiniz.

MAYONEZ NEREDE KULLANILIR?

Salata sosu, sandviç, hamburger, patates kızartması gibi pek çok farklı lezzetin yanında kullanılan mayonez hem mezelerin hem de atıştırmalıkların vazgeçilmez sosu olmaktadır. Yemeklerin yanında servis edilerek sofraları renklendiren mayonezi evde yapmak markette satılanlara oranla daha sağlıklı bir alternatif oluşturuyor.

Yapımı oldukça basit olan bu sosu 5 dakikada kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Ancak içerisinde çiğ yumurta bulunduğu için hazırladığınız karışımı hızlı bir şekilde tüketmeniz gerekiyor. Bu nedenle karışımı küçük miktarlarda yaparak daha sağlıklı sonuçlar elde edebilirsiniz. İçerisine eklenen sirke kullanım süresini uzatmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN