Sultan sarması tarifi

Sultan sarması tarifi

Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri olan sultan sarması, sütlü ve kakaolu tatlıları sevenlerin favorisi haline geldi. Hem görünümü hem de lezzetiyle sofraları süsleyen bu tatlı, özellikle çay saatlerinin ve akşam yemeklerinin vazgeçilmez bir eşlikçisi olarak kabul ediliyor. Siz de misafirlerinizi veya kendinizi şımartmak için sultan sarması yapmaya ne dersiniz? İşte pratik bir tarifle sultan sarması yapmanın püf noktaları.

Sütlü ve kakaolu tatlı sevenler için vazgeçilmez bir lezzet olan sultan sarması tatlısı, yapımı göründüğü kadar zor değil, aslında oldukça kolay bir tatlıdır. Özellikle yemeklerin ardından hafif bir tatlı atıştırmak isteyenler için harika bir seçenektir. Eğer misafirlerinize veya kendinize özel bir sürpriz yapmak isterseniz, işte size çayın yanına mükemmel bir lezzet sunacak sultan sarması tarifi.

MALZEMELER

2 su bardağı Hindistan cevizi
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt (200 ml)
Kakaolu Muhallebi İçin:

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Üzeri İçin:

Toz Antep fıstığı
Kırmızı meyveler
Hindistan cevizi

YAPILIŞI

Sultan sarması yapımına başlamadan önce kakaolu muhallebiyi hazırlayın. Bir tencereye un, toz şeker ve kakao ekleyin, ardından yavaşça sütü ekleyerek karıştırın.

Karışımı ocağın üzerine alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Karıştırmayı ihmal etmemeye özen gösterin, aksi takdirde muhallebi tabanına yapışabilir.

Muhallebi yoğunlaşıp kabarcıklar oluşturmaya başladığında tereyağını ekleyin ve karıştırarak eritin. Son olarak vanilyayı ekleyip karıştırın.

Kakaolu muhallebiyi ocaktan alın ve bir fırın tepsisine 2 su bardağı Hindistan cevizini serpin.

Hazırladığınız kakaolu muhallebiyi dikkatlice tepsiye yayın. Muhallebiyi bir gün boyunca buzdolabında donmaya bırakın. Zamanınız kısıtlıysa muhallebiyi donana kadar bekletmekte sakınca yoktur.

Buzdolabında bekletilen muhallebiyi 8 eşit parçaya kesin.

Krem şantiyi soğuk süt ile hazırlayın ve muhallebinin üzerine sürün.

Dikdörtgen şeklinde kestiğiniz parçaları rulo şeklinde sıkıca sarın. Muhallebinin donmuş olmasına dikkat edin.

Sultan sarmasını servis tabağına alın ve üzerini isteğe bağlı olarak toz Antep fıstığı, kırmızı meyveler veya Hindistan cevizi ile süsleyin.

Afiyetle tadını çıkarın!

Sultan sarması, görünümü ve lezzetiyle herkesin beğenisini kazanan bir tatlıdır. Hem yapımı kolay hem de özel günlerin vazgeçilmezi olan bu tatlıyı denemek için bir bahane bulun ve misafirlerinizi lezzet şölenine davet edin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN