Tarifi okuyanların bile ağzının suyu akıyor! Bol soslu nezaket kebabı kapış kapış yenilecek

Tarifi okuyanların bile ağzının suyu akıyor! Bol soslu nezaket kebabı kapış kapış yenilecek

Ağızlarınızın suyunu akıtacak, adeta kapış kapış yiyeceğiniz ana yemek tarifimizle karşınızdayız. Nezaket kebabı tarifimiz ile hem ev halkınızdan hem de misafirlerinizden tam not alacaksınız. İşte nezaket kebabının tarifi...

Akşam yemeğine misafiriniz mi gelecek? Ana yemek olarak ne yapsam diye kara kara mı düşünüyorsunuz? Durun panik yapmayın. Biz ana yemek olarak ne yapacağınıza karar verdik. Muhteşem lezzet nezaket kebabıyla misafirlerinizin başını döndürmeye hazır olun. İşte efsane lezzet nezaket kebabının tarifi...

MALZEMELER

1 kilo orta yağlı dana kıyma

2 çay bardağı galeta unu

2 adet yumurta

2 adet büyük boy kuru soğan

2 diş sarımsak

Yarım tatlı kaşığı kimyon

Yarım tatlı kaşığı karabiber

Yarım tatlı kaşığı tuz

4 adet yufka

Sosu İçin:

2 yemek kaşığı sıvı yağ

4 adet sivri biber

2 diş sarımsak

4 adet domates

2 su bardağı su

YAPILIŞI

Ağızları sulandıran efsane lezzet nezaket kebabı yapmaya öncelikle kıymalı harcımızla başlıyoruz. Bunun için uygun bir kapta kıyma, galeta unu, yumurta, rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsak, kimyon, karabiber ve tuzu alıp güzelce yoğuralım. Yoğurduğumuz kıymayı dört parçaya bölelim. Yufkayı tezgahın üzerine serelim ve yarım ay olacak şekilde katlayalım. Yufkanın geniş kısmına kıymayı eşit şekilde yayalım ve kenar kısımlarını içe katlayıp rulo şeklinde aynı sigara böreği sarar gibi saralım. Yufkanın uç kısmını su ile yapıştıralım. Hazırladığımız kıymalı yufka rulolarını 2 parmak kalınlığında olacak şekilde bıçakla keselim. Yağlanmış fırın tepsisine kıymalı kısımlar yukarıda kalacak şekilde dizelim.

basliksiz-10.jpg

BU LEZZET BAŞINIZI DÖNDÜRECEK

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yufkalar kızarana kadar yaklaşık 35 dakika kadar pişirelim. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için bu süre her fırına göre değişebilir. O yüzden siz nezaket kebabınızın pişip pişmediğini kontrol ediniz. Nezaket kebabımız fırında pişerken bizde bu arada sosunu hazırlayalım. Bunun için bir sos tenceresinde sıvı yağı kızdıralım. Üzerine ince ince doğradığımız sivri biberleri ekleyip sotelemeye başlayalım. Sotelenip yumuşayan biberlerin üzerine rendelediğimiz sarımsağı, rendelediğimiz domatesi ve suyu ekleyip suyun yarısı çekilene kadar pişirelim. Fırından çıkan nezaket kebabının üzerine pişirdiğimiz bu sosu ekleyelim ve sıcakken servis edelim.

AFİYET OLSUN...

NEZAKET KEBABININ YANINA NE GİDER?

Lokanta usulü mercimek çorbası, Çeşmi nigar çorbası, Tarhana çorbası, Mevsim salata, Humus, Babagannuş, Ayran

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN