Tatlı ihtiyacını karşılayacak pratik bir tarif! İşte elmalı bisküvi topları tarifi...

Tatlı ihtiyacını karşılayacak pratik bir tarif! İşte elmalı bisküvi topları tarifi...

Hem tatlı ihtiyacınızı karşılayacak, hem de çat kapı gelen misafirlerinize karşı hazırlıksız yakalanmayacaksınız! İşte kolay hazırlanabilen elmalı bisküvi topları tarifi...

Tatlı krizlerinizi bastıracak ve çat kapı misafirlerinize hızlıca hazırlayabileceğiniz bir tarif: Elmalı bisküvi topları! İşte pratik ve lezzetli tarifin detayları...

ELMALI BİSKÜVİ TOPLARI TARİFİ

elmali-biskuvi-toplari-tarifi.jpg

Evde bulunan malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif için ihtiyacınız olanlar:

  • 1,5-2 paket petibör bisküvi
  • 2 adet elma
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz.

İlk adım olarak petibör bisküvileri rondoya alıp kum gibi oluncaya kadar iyice çekiyoruz. Ardından elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarıp rendeliyoruz. Rendelediğimiz elmaları karıştırma kabına alıyoruz ve içerisine çekilmiş ceviz, pudra şekeri ve tarçını ekleyip güzelce karıştırıyoruz.

Daha sonra rondodan geçirdiğimiz bisküvileri de bu karışıma ekleyerek koyu bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayarak şekil veriyoruz. Bu ölçülerle yaklaşık olarak 29-30 adet elmalı top elde edebilirsiniz.

Şimdi sıra geldi üzerlerini süslemeye! Hazırladığımız elmalı topları önce erittiğimiz bitter çikolataya batırıyoruz ve ardından Hindistan cevizine bulayıp buzdolabında hızlıca donmaları için bekletiyoruz.

Çikolatalar donduğunda, mis gibi elmalı toplarımız servise hazır! Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN