Tavuktan hiç tantuni olur mu demeyin! Biz tarifini yazdık oldu! Bir yiyen ikinci dürümü de istiyor...

Tavuktan hiç tantuni olur mu demeyin! Biz tarifini yazdık oldu! Bir yiyen ikinci dürümü de istiyor...

Büyük küçük demeden hepimizin severek tükettiği tantuniyi daha önce tavuklu olarak yapmayı denemiş miydiniz? Eğer cevabınız hayır ise bu zamana kadar çok şey kaçırmış olabilirsiniz. İşte adeta parmaklarınızı yiyeceğiniz tavuk tantuni tarifi...

Akşama ne yemek yapsam diye sizde kara kara düşünenlerden misiniz? Cevabınız evet ise sizi hemen haberimizin detaylarına alalım. Bugün haberimizde sizler için özenle tavuk tantuni tarifi hazırladık. İşte enfes tavuk tantuni tarifi şöyle;

MALZEMELER

1 paket tavuk göğsü (yaklaşık 500-600 gram)

Haşlamak için su

Sıvıyağ

Karabiber

Kimyon

Kırmızı toz biber ve ya pul biber (acı severler acı pul biber tercih edebilirler)

Lavaş ekmeği

İçine Koymak İçin:

2 adet kuru soğan

2-3 domates

Maydanoz

Tuz

YAPILIŞI

Damakları çatlatan efsane lezzet tavuk tantuni tarifimiz için öncelikle tavuk göğsünü minik küpler halinde doğrayalım. Daha sonra tavuk etlerini uygun bir tencereye alalım ve üstünü geçecek kadar su ekleyip haşlayalım. Tavuk etlerimiz haşlanırken biz de bu arada diğer malzemelerimizi hazırlayalım. Kuru soğanları piyazlık doğrayalım. Maydanozu ince ince kıyalım. Domatesleri de minik küpler halinde doğrayalım. Haşlanan tavukların suyunu bir kaseye süzelim. Tantuni tavasını ısıtıp içine 2 yemek kaşığı yağ ekleyelim. Yağın üzerine karabiberi, kimyonu, kırmızı toz biber ve ya pul biberi ekleyip karıştıralım.

maxresdefault.jpg

BU LEZZETE DOYUM OLMUYOR

Porsiyonluk olarak haşlanmış tavukları da tavaya ekleyip kavuralım. Kavururken ayırdığımız tavuk suyun 2 yemek kaşığı tavukların üzerine gezdirelim ve kavurmaya devam edelim. Şimdi de lavaşı alıp tavadaki tavukların üstüne bastıralım. Lavaşı tezgahın üzerine serip domates ve soğanı yayalım. Üstüne tavukları koyalım. Ardından iki ucu açık kalacak şekilde dürüm şeklinde sarıp sıcak sıcak servis edelim.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN