Mantıcıların Sır Gibi Sakladığı Mantı Tarifi! İşte Tam Ölçülü En Pratik Mantı Tarifi!

Mantıcıların Sır Gibi Sakladığı Mantı Tarifi! İşte Tam Ölçülü En Pratik Mantı Tarifi!

Mantı, hazırlanması en zor tariflerden biri olarak kabul edilir. Aslında mantının zor kısmı hamuru hazırlayıp doldurmak değil, küçük parçalar halinde dökmektir. İşte bu sorunu çözecek bir mantı tarifi ile karşınızdayız. Dillere destan mantı tarifimiz için detaylar haberimizde.

Şimdiye kadar tattığınız en lezzetli mantıyı hazırlamaya ne dersiniz? İşte evde yapabileceğiniz lezzetlimi lezzetli mantı tarifi. Peki klasik mantı nasıl yapılır? Hamuru nasıl açılır?, iç harcı nasıl hazırlanır? Yaparken nelere dikkat edilmelidir? İşte komşu çatlatan el açması, hiç bıkmayacağınız mantı tarifi, yapılışı, malzemeleri ve püf noktası...

MANTI TARİFİ MALZEMELERİ

Mantı Hamuru için:

3,5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta

Mantı İçi için:

250 g az yağlı kıyma
1 adet orta boy soğan
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz

Mantıyı Pişirmek için:

2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça

Mantı Sosu için:

Sarımsaklı Yoğurt
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım tatlı kaşığı sumak

MANTI TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

Derin bir karıştırma kabında 3,5 su bardağı un ve 1 çay kaşığı tuzu karıştırın.
Unun ortasına karıştırarak çukur açacağız.
Ortasına 1 yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
Karıştırırken 1 bardak ılık suyu azar azar ilave edin.
Hamuru ne çok sert ne de çok yumuşak olana kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerini streç film ile kapatıp dinlenmeye bırakın.

haberici1-002.jpg
Hamur dinlenirken 250 gram az yağlı kıymayı uygun bir karıştırma kabına koyun.
Ardından 1 orta boy soğan, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı kırmızı biberi ekleyin ve iyice karıştırın.
Hamuru tezgaha alıp un serpiyoruz, hamuru yoğuruyoruz. Hamuru 3 eşit parçaya bölün. Ayırdığımız hamurları beze haline getiriyoruz. Hamurdan daha kalın bir oklava ile tek tek un serptiğimiz tezgahta hazırladığımız bezeleri açıyoruz.
Açtığımız hamuru bıçakla küçük kareler şeklinde keseceğiz. Kesilen karelerin ortasına hazırlayacağımız kıyma karışımının içine küçük parçalar halinde koyacağız.
Ortada hamurun 4 köşesini birleştirip mantı yapalım. Oluşturduğumuz mantıları unlanmış tabanlı bir tepside toplayıp tepsiyi dondurucuya koyarak donduruyoruz.

haberici2-002.jpg
İsterseniz kilitli torbalarda paketleyebilir dondurucuya kaldırabilirsiniz ve daha sonra pişirmek üzere dondurucuda saklayabilirsiniz. Uygun bir tencerede suyu kaynatın.
dondurucudan aldığınız mantıları suya ekleyin ve 15-20 dakika pişirin. Uygun bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağını koyalım, ardından 2 yemek kaşığı salçayı ekleyip iyice karıştıralım .Pişen mantıya hazırladığımız salçalı sosu ekleyip karıştırmaya devam edin. Pişen mantıları derin bir tabağa alıp üzerlerine sarımsak veya sade yoğurt dökelim. Mantı tarifimiz hazır. Pul biber, nane ve sumak ekleyerek servis edebilirsiniz.

MANTI TARFİNİN PÜF NOKTALARI!

Hamurun kolay açılabilmesi için ne çok sert ne de çok yumuşak olması gerekir.
mantınızın pişerken açılmaması için iyice kapatmalısınız.
Pişirdikten sonra ekstra mantıları bir dondurucu poşetine koyup dondurucuya koyabilirsiniz. Ancak fırınlamadan dondurucuya koymak isterseniz katladığınız mantıları birbirine değmeyecek şekilde bir tepsiye koymanız, dondurucuya koymanız ve sallamanız gerekir. Aksi takdirde mantılarınız birbirine yapışacaktır. Sarımsaklı yoğurt mantı ile iyi gider. Ancak beğenmezseniz mantınızı sarımsaksız yoğurtla servis edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN