Yağ yemeyen börek tarifi! 1 kaşık yetiyor

Yağ yemeyen börek tarifi! 1 kaşık yetiyor

TV8 ekranlarının sevilen yarışması MasterChef'te yapılan böreğin tarifi açıklandı. Milyonların aklına takılan yağ emmeyen börek tarifi ev kadınlarının diline dolaştı. Eskişehir ilimize ait olan yöresel börek tarifini komşularınız kıskanacak. Çi börek tarifini merak edenler için derledik. İşte yağ emmeyen börek tarifi...

MasterChef programı ile yeniden dillere dolanan efsane çi börek tarifi ev kadınlarının gündeminde yer aldı. Çi börek yapımı oldukça basit olsa da püf noktalarına dikkat edilmezse yağ bombası haline gelebiliyor.

EV KADINLARININ ARAYIPTA BULAMADIĞI TARİF

İçerisinde kıyma, soğan ve baharat karşımı bulunan börek yufkaya konularak kızartılır. Geleneksel börek "Kırım Tatar" yemeği olarak günümüze kadar gelmiştir. Eskişehir bölgesine özel olan oldukça sevilen bir yemektir.

Çıtır çıtır olmasıyla yemesi zevk veren çi börek bu tarif ile komşularınızı kıskandırabilir. Çi börek ismini diğer böreklerden farklı olarak içinin çiğ bir şekilde konulmasından almıştır. Açılan hamurun içerisine konulan harç kızgın yağa atılarak hamur ile birlikte pişer. Çi börek hazırlamanın püf noktalarını bilmiyorsanız istediğiniz sonucu elde edemeyebilirsiniz.

maxresdefault311.jpg

Çİ (ÇİĞ) BÖREK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Hamuru için;

3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı sirke

Kıymalı iç harç için;

300 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
3/4 çay bardağı su

Kızartmak için;

1/2 su bardağı sıvı yağ

cig-borek-yaparken-hangi-detaylara-dikkat-etmeliyiz-4139-14-27-59.jpg

Çİ (ÇİĞ) BÖREK HAZIRLANIŞI

300 gram kıymayı, 1 adet soğan rendesi, 1 tatlı kaşığı karabiber, yarım çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı suyu karıştırma kabına dökerek güzelce karıştırın. İç harcının sulu olmasına dikkat edin.

Bir başka kabın içerisine ise 1 su bardağı ılık su, 3 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 tatlı kaşığı üzüm ya da elma sirkesi ilave ederek karıştırın.

Hamurunuzu orta yumuşaklıkta olana kadar yoğurun ve un serptiğiniz tezgahta bezelere bölün.

Böreğinizin nasıl olmasını istediğinize göre merdane yardımıyla açarak ince, çıtır çıtır ya da kalın ve dolgun olmasını sağlayabilirsiniz.

İç harcınızı açtığını hamura yerleştirerek katlayın ve kenarlarını bastırarak yapıştırın. Daha sonra kenarlarını pizza kesici ile düzeltin. Bu şekilde böreğinizin kenarları açılmayacaktır.

Derin bir tavada kızdırdığınız yağın içerisine börekleri atarak kızartabilirsiniz.

Kızartma işlemi ardından börekleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağı emmesini sağlayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN