Yemekteyiz Programında Çok Beğenilen Gözleme Tarifiyle Misafirlerinize Şenlik Yapın

Yemekteyiz Programında Çok Beğenilen Gözleme Tarifiyle Misafirlerinize Şenlik Yapın

Ev halkının kokusuyla başını döndüreceğiniz, yedikçe yedirten çay saatlerinin ve kahvaltıların sultanı gözlemeyi misafirlerinize de sunabilirsiniz. Tarifimizdeki el açması gözleme ile adınızdan çokça söz ettireceksiniz. Sıcacık çayla yada bol köpüklü ayranla yiyebileceğiniz meşhur el açması gözleme tarifi haberimizde saklı...

Tarihi Selçuklu devletine dayanan gözleme Türk mutfağında da gelenekselleşmiş tatlar arasında. Anadolu’nun geleneksel Türk yemeği olan el açması hamuru ile peynirli, patatesli, kaşarlı ve karışık olarak hazırlanan gözleme, ilk akla gelen gözleme çeşitleriyle baş sırada. Yöresel otlarla da hazırlanan gözleme herkesin çok beğenerek yediği lezzetlerden biridir. Özellikle sacta odun ateşinde yapılan gözlemenin tadına doyulmaz. Şehir şartlarında ocakta yapılan gözleme de büyük ilgi gören tarihi lezzetler başında geliyor. İyi bir el açması gözleme yapmanın ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

Hamuru için;

4 su bardağı un

1.5 su bardağı ılık su

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1,5 çay kaşığı tuz

İç harcı için;

1 kase lor peyniri

1 kase kaşar peyniri

1 adet kuru soğan

Yarım demet maydonoz

Pulbiber

Karabiber

YAPILIŞI

Karıştırma kabımıza öncelikle iç harcımızı hazırlayalım. Kuru soğanı ince ince dilimleyelim. Üzerine lor peynirini, kaşar peynirini, maydonozu, pulbiber ve karabiberini ekleyelim, karıştıralım. Yoğurma kabımıza unu, ılık suyu, tuzu ve sıvıyağı alalım ve yoğuralım. Ele yapışan bir hamur olacak.

yapimi.jpg

BURAM BURAM ANADOLU

Hamurumuzu eşit bezelere bölelim. Tezgahın üzerinde oklavayla açalım. İç harcımızı ekleyip, yarım ay şeklinde kapatalım. Isıttığımız tavada önlü arkalı pişirelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN