Yıllardır çayı yanlış demliyor olabilirsiniz! 1 kaşık bile tadını değiştiriyor: "Daha önce çay içmemişim!" diyeceksiniz...

Yıllardır çayı yanlış demliyor olabilirsiniz! 1 kaşık bile tadını değiştiriyor: "Daha önce çay içmemişim!" diyeceksiniz...

Ülkemizde sık sık tüketilen içeceklerden birisi olan çay hakkında dikkat edilmesi gereken püf noktalar paylaşıldı. Tiryakiler tarafından yapılan açıklama ile yıllardır çayı yanlış içiyormuşuz. Çay bu şekilde demlendiğinde eskisinden kat kat daha iyi oluyor. Sadece 1 kaşığı bile tadını büyük oranda değiştiriyor. Peki çay nasıl demlenir? İşte tüm detaylar...

ÇAY DEMLEMENİN PÜF NOKTASI

Türkiye'de akşam saatlerinin ve sabah kahvaltılarının olmazsa olmazı çay hakkında yeni tüyolar paylaşılıyor. Çay demlemek kolay olsa da tiryakiler için çay demlemek oldukça zordur. Çayın kıvamını ve tadını tutturabilmek için demleme işini özenle yapmak gerekir. Bazı tüyolar ve yöntemler ise çayın lezzetine ekstra lezzet katar.

Tiryakiler tarafından çay severler için tadını katlayacak sırlar paylaşıldı. Lezzetli bir çay demlemek için demleyeceğiniz çayın öncelikle kaliteli olması gerekiyor. Kaliteli çayın yanı sıra demleme yöntemleri de oldukça önemli kademelerden birisidir. Damak zevkinize uygun bir çay ile demleme tekniğini doğru uygulayarak aradaki farkı test edebilirsiniz.

1572153407-cay-icmek.jpeg

ÇAY DEMLEMEDEN ÖNCE YAPILACAKLAR

Çay demlerken dikkatli davranmanız gereken hususlar, öncelikle çaydanlığınızın kireçten arınmış ve temiz olması gereklidir. Çay demleme işlemine geçmeden önce çayınızı güzel bir şekilde yıkayın. Çayınızın üzerindeki tozlar temizlenerek daha lezzetli bir hal alacaktır.

Yıkama işleminden sonra çay demlemede dikkat etmeniz gereken noktalardan birisi de kaynatmaktır. Çayı demlikte kaynatarak, öncelikle demliği ocağa yerleştirmeniz gerekir. Demliğin içerisindeki çayın kaynama aşamasına gelmeden ocaktan almanız gerekir. Daha sonrasında ise demliği bir kenara koyarak 1 - 2 dakika kadar bekletin. Çay demlerken en dikkat etmeniz gereken noktalardan birisi de sabırlı olmaktır.

s-44b67390b444da7bb2ce6f4789e4a31a6cc716a3.webp

ÇAY NASIL DEMLENİR?

Lezzetli bir çay demlemek için izlemeniz gereken yollar ise oldukça basit. Çayın tamamen dibine çökmesi durumunda çayınız lezzetli olacaktır. Çayların dibe inmesi halinde iyi demlediğinizi anlayabilirsiniz.

İyi bir demleme çay içmek için suyu kaynattıktan sonra altını kısın ve 15 - 20 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Demlenme süresini uzatırsanız çayınızın tadı acı olur. Çayın tamamen dibine çökmesi için karıştırabilirsiniz. Çayın tadını daha güzel olması için içerisine birazcık karanfil ekleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN