Yunanlıları çatır çatır çatlatan tatlı! 1 bardak suyla dünyanın en yumuşak kekini yapın

Yunanlıları çatır çatır çatlatan tatlı! 1 bardak suyla dünyanın en yumuşak kekini yapın

Pamuk kek, çay saatlerinin ve özel günlerin vazgeçilmez tatlısıdır. Yumuşacık dokusu ve hafif tadıyla herkesin favorisi olmaya adaydır. Bu tarifle, pamuk gibi yumuşacık bir kek hazırlayabilirsiniz. Yunanlılar bu tadın müptelası

Pamuk kek, adından da anlaşılacağı üzere, hafif ve yumuşacık dokusuyla tanınan lezzetli bir tatlı alternatifidir. Basit malzemelerle hazırlanan bu kek, misafirlerinizin ve ailenizin beğenisini kazanacak.

Klasik kek tariflerinden sıkılanlar için mükemmel bir alternatif olan pamuk kek, lezzetli ve pratik yapımıyla mutfakta harikalar yaratmanıza yardımcı olacak. Bu tarif, tüm kek anlayışınızı değiştirecek.

img-8693.jpeg

Pamuk kek tarifi, her evde bulunan basit malzemelerle hazırlanan ve sonucunda ortaya çıkan yumuşacık dokusuyla herkesi cezbeden bir tatlıdır. Bu tarifi deneyerek ailenizi ve misafirlerinizi şımartabilirsiniz.

İşte az malzemeli yumuşacık pamuk kek tarifi:

MALZEMELER:

• 4 adet yumurta (akları ve sarıları ayrı)
• 1,5 su bardağı şeker
• Yarım çay bardağı sıcak su
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 adet limon
• 1 su bardağı buğday veya mısır nişastası
• 1 su bardağı elenmiş un
• 1 paket elenmiş kabartma tozu
• 1 paket elenmiş vanilya

TARİF:

1. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta aklarını şekerin yarısı ile birlikte mikserin yüksek devrinde koyulaşıp krem şanti gibi bir kıvam alana kadar çırpın.
2. Ayırdığınız yumurta sarılarını da ayrı bir çırpma kabında şekerin kalan kısmı ile rengi beyazlaşana kadar mikser ile çırpın. Sıcak suyu ilave edin ve 2 dakika daha çırpın.
3. Sıvı yağ, limon suyu ve limon kabuğu rendesini de ilave edip 2 dakika daha çırpın.
4. Nişasta, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek malzemeler karışana kadar çırpmaya devam edin.
5. Çırpma işlemi bittikten sonra yumurta aklarını yavaş yavaş yumurta sarılarının içerisine ekleyin ve spatula yardımıyla alttan üste doğru yavaş hareketlerle yedirin.
6. Hazırladığınız kek hamurunu tereyağı ile yağladığınız 24 cm boyutundaki kalıba boşaltın.
7. Keki önceden ısıtılmış 170°C fırında ilk yarım saat kapağını hiç açmadan, sonrasında kontrollü bir şekilde 40 dakika kadar pişirin.
8. Kek soğuduktan sonra servis edin.

Pamuk kek tarifi, hem kolay hazırlanışı hem de lezzetiyle çay saatlerinin ve özel günlerin favorisi olacak. Yumuşacık dokusu ve hafif tadıyla bu kek, herkesin damak zevkine hitap ediyor. Malzemelerinizi özenle seçip, tarife sadık kalarak siz de bu lezzeti evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Pamuk kek, herkesin bayıldığı bu lezzeti tatmanız için sizi bekliyor!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN