Yoğun bakım hemşiresinin paylaşımı rekor kırdı: Kovid hastalarına insan dokunuşu

Yoğun bakım hemşiresinin paylaşımı rekor kırdı: Kovid hastalarına insan dokunuşu

Brezilya'da Kovid-19 hastaları için hemşireler eldiven geliştirdi. Yoğun bakım servisinde yatan hastaların insan sıcaklığını hissetmesi için uygulanan yöntemin başarı sağladığı açıklandı.

Brezilya'da yoğun bakım  servisinde yatan yeni tip koronavirüs hastalarına insan sıcaklığını hissettirecek bir yöntem geliştirildi. Koronavirüs salgını fiziksel izolasyonu zorunlu tutuyor. İzolasyon, aynı zamanda iyileşme sürecinin de bir basamağı. Ancak bu izolasyon, beraberinde zorlu duygusal durumlar da yaratıyor ve bu durumu giderecek bir teknoloji, bu sıcaklığı verecek bir robot yok. Brezilyalı hemşire geliştirdiği yöntemle hastalarının insan sıcaklığını hissetmesini sağladı.

ÇÖZÜM HEMŞİRELERDEN 

Indian Express'in haberine göre, vaka ve ölüm sayılarının rekor kırdığı Brezilya'da, pandemiyle mücadelenin ön saflarında yer alan hemşireler, bu yoksunluğa bir çözüm aradı. 

Yoğun bakımdaki bir hastanın elini sarmış, ona "yalnız değilsin" mesajı veren bir çift eldiven fotoğrafı sosyal medyada paylaşıldı.

insan-dokunusu-brezilya.jpg

Hastanın elini saran içi su dolu eldivenler, "insan dokunuşu"nun başka bir tezahürü. Bir yandan da umudu temsil ediyor.

Bu eldivenlere, "Tanrı'nın eli" benzetmesi yapan da var. Yaşadığımız durumun hassasiyetinin de bir hatırlatıcısı olan bu fotoğraf sosyal medyada da binlerce kez paylaşıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN