Ertelenen YÖKDİL ne zaman, saat kaçta? İşte sınav giriş belgesi sorgulama ekranı

Ertelenen YÖKDİL ne zaman, saat kaçta? İşte sınav giriş belgesi sorgulama ekranı

YÖKDİL sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir, merak konusu oldu. Zira, 2020 yılında yapılması gereken fakat koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen YÖKDİL/2 sınavı, 28 Şubat 2021 saat 10.15'te gerçekleştirilecek. İşte detaylar...

Yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik eğitimi almak isteyen adayların katılım sağladığı Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) giriş belgeleri ÖSYM'nin sitesinden temin edilecek. Ayrıca giriş belgesi gönderilmeyen adayların, ÖSYM AİS'e giriş yaparak YÖKDİL sınav giriş belgesini yazıcı (printer) vasıtasıyla kağıda basmaları gerekiyor. Sınav giriş belgesi yanında olmayan adaylar, sınava alınmayacak.

YÖKDİL SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK, KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), kovid-19 salgını nedeniyle 2021'e ertelediği Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL/2) 28 Şubat 2021 Pazar günü yapılacak.

41 ilde 47 sınav merkezinde yapılacak sınav saat 10.15'te başlayacak ve 13.15'te sona erecek. Sınavda adaylara 80 soru için 180 dakika süre verilecek. Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

Sınavda adayların tercihine göre, İngilizcede fen bilimleri, sağlık bilimleri ile sosyal bilimler alanlarında, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde sadece sosyal bilimler alanında sorular yöneltilecek.

YÖKDİL'DE YANLIŞ DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir. YÖKDİL'de yanlış doğruyu götürmüyor.

20200906-2-44219010-57933976.jpg

YÖKDİL SINAV GİRİŞ YERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

YÖKDİL sınav giriş belgesi, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden çıktı alınması gerekiyor.

Adaylar, sınav salonuna ilgili sınava ait Sınava Giriş Belgeleri ve nüfus cüzdanı veya TC kimlik kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportları kontrol edilerek alınacak.

Kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında TC kimlik numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmayanlar sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için yarın nöbetçi nüfus müdürlükleri hizmet verecek.

Adaylar, sınav günü açık tutulacak nüfus müdürlüklerinin adresine ve açık oldukları saatlere ÖSYM'nin internet sayfasından erişebilecek.

YÖKDİL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ertelenerek 28 Şubat 2021 günü yapılan YÖKDİL/2 sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin bir bilgi henüz paylaşılmadı. ÖSYM'den konuyla ilgili açıklama yapıldığı takdirde haberimizde aktaracağız.

SINAV MERKEZLERİNDE MASKE VERİLECEK

Covid-19 önlemleri kapsamında adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske ve dezenfektan dağıtılacak.

İsteyen adaylar, dezenfektanlarını yanlarında getirebilecek. Sınav görevlilerine de maske ve dezenfektanla lateks eldiven dağıtılacak. Adaylar ve görevliler kendi maske ve/veya siperlikleri ile de gelebilecek.

20200906-2-44219040-57934023.jpg

KORONAVİRÜS HASTALARI YÖKDİL SINAVA GİREBİLECEK Mİ?

Kovid-19 durumu olan adaylar, sınav merkezlerinde hazırlanan ayrı salonlarda sınava alınacak. Sınav görevlileri ve adayların Kovid-19 durumları, HES kodları aracılığıyla takip edilecek.

Okul bahçelerindeki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için adaylar ve sınav görevlileri dışında hiç kimse okul bahçelerine alınmayacak. Adaylar, sınav binalarına girişte ve sınav bitiminde binadan çıkışta, sosyal mesafenin korunması için sınav görevlileri tarafından yönlendirilecek.

SINAVA GİDENLER İÇİN İZİN BELGESİ GEREKİYOR MU?

ÖSYM tarafından yapılacak sınavlara katılacaklar ile bu kişilerin yanlarında bulunan bir refakatçi ile sınav görevlileri, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak. Bu kapsamda adaylar, sınava giriş belgesini, sınav görevlileri ise ilgili sınava ait görevlendirme belgelerini yanlarında bulundurmak suretiyle sınav binalarına ulaşım sağlayabilecek.

Adayların ve refakatçi yakınlarının sosyal mesafe kuralına uymaları, maske takmaları ve adaylara refakat edenlerin binaların önlerinde beklememeleri gerekiyor.

Sınav günü nüfus cüzdanını kaybedenlere geçici kimlik belgesi vermek için açık tutulacak nüfus müdürlükleri de ÖSYM'nin internet sitesinden duyuruldu.

aw107668-01.jpg

YÖKDİL NEDİR?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) adayların kendi alanlarındaki (Fen Bilimleri, Sosyal Bilimleri, Sağlık Bilimleri) dil becerilerini belirlemeye yönelik düzenlenen bir yabancı dil sınavıdır. YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliğiyle düzenleniyordu. Fakat 2019 yılından bu yana ÖSYM tarafından gerçekleştiriliyor.

Sınav, yabancı dil koşulunun sağlandığını belgelendirmek amacıyla Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında uygulanıyor.

YÖKDİL, sonbahar döneminde Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, ilkbahar döneminde ise Arapçada sadece Sosyal Bilimler alanında, İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında olmak üzere yılda iki kez yapılıyor.

YÖKDİL KİMLER GİREBİLİR?

YÖKDİL sınavına, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar başvurabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN