Acil kodu ile duyuruldu! Yeni Kovid-19 varyantı 'ana akım' oluşturabilir

Acil kodu ile duyuruldu! Yeni Kovid-19 varyantı 'ana akım' oluşturabilir

Japonya Salgın Hastalıkları Ulusal Enstitüsü, Kovid-19'un daha önce görülmemiş bir varyantının tespit edildiğini duyurdu. 396 kişinin tedavi gördüğü yeni varyantın Tokyo yakınlarında yaşayanlarda rastlandığı açıklandı.

Salgın Hastalıkları Ulusal Enstitüsü'ne (NIID) göre, İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya'da rastlanan türlerin dışında, bazı benzerlikler taşıyan yeni varyantın görüldüğü duyuruldu. Yeni türün, yeniden bulaşma riskini artırabileceğinden ve mevcut Kovid-19 aşılarının etkisini düşürebileceğinden endişe ediliyor.

NIID'nin Acil Müdahale ve Hazırlık Merkezi Başkanı Saito Tomoya, yeni varyantın, Japonya dışından geldiğinin tahmin edildiğini, ancak yeterli seviyede bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.

Salgın Hastalıkları Ulusal Enstitüsü'nün acil kodu ile duyurduğu yeni tür ile ilgili açıklama yapan Tomoya, "Yeni türün 'ana akım' oluşturabileceğini düşünmüyoruz, ancak duruma yönelik bilgi edinmeye çalışacağız." dedi. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN