Akbank Genel Müdürü Binbaşgil: Tedbirler piyasalarda etkisini gösterdi

Akbank Genel Müdürü Binbaşgil: Tedbirler piyasalarda etkisini gösterdi

Akbank Genel Müdürü Binbaşgil, dövizde yaşanan dalgalanmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Binbaşgil, "Alınan tedbirler ardışık bir biçimde geldi ve piyasalarda etkisi görülmeye başlandı. Serbest piyasa ekonomisi kurallarından asla taviz vermeyeceğiz' mesajı önemlidir. Karamsarlığa kapılmaya gerek yok" dedi.

Akbank Genel Müdürü Binbaşgil, bankacılık sektörünün Türkiye ekonomisinin en kuvvetli unsurlarından bir tanesi olduğuna dikkat çekerek, "Karamsarlığa kapılmaya gerek yok" dedi.

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil şu açıklamalarda bulundu: 

Ekonomi yönetiminin tek çatı altında toplanmasının avantajını yaşadık. Piyasalarda yaşanan hareketliliğin sadece makro veriler ile açıklanması mümkün değildir. Alınan tedbirler ardışık bir biçimde geldi ve piyasalarda etkisi görülmeye başlandı. Güven ortamını sarsıcı söylentilere itibar etmememiz ülkemizin menfaatinedir.

Dün Akbank müşterileri yaygın bir şekilde döviz satışı yapmaya başladı ve Türk lirasına olan güvenini gösterdi. 'Serbest piyasa ekonomisi kurallarından asla taviz vermeyeceğiz' mesajı önemlidir. Ekonomimizin güçlü yanları çok. Karamsarlığa kapılmaya gerek yok.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN