Son dakika! Dolar yaklaşık yüzde 6 düşüşle 5.85 seviyelerinde

Son dakika! Dolar yaklaşık yüzde 6 düşüşle 5.85 seviyelerinde

Katar'ın Türkiye'ye doğrudan 15 milyar dolar yatırım yapma kararı ve Türkiye-ABD arasındaki krizde tansiyonun yükselmemesi ile SPK'nın foreks kararı TL'ye yaradı. Türk Lirası Dolar karşısında yaklaşık yüzde 6 değer kazandı. Dolar, 5.8580 seviyesini gördü.

Güne 6.35'li seviyelerden başlayan Dolar/TL, Katar'ın Türkiye'ye 15 milyar dolarlık yardım yapacağını açıklaması sonrası yüzde 6'nın üzerinde düşerek 5.85'li seviyelere kadar indi.

Merkez Bankası'nin TL'nin zorunlu karşılık oranlarını tüm vade dilimlerinde 250 baz puan aşağı çekmesi ve döviz likidite yönetimine ilişkin tedbirleri ile birlikte BDDK'nın swap hamlesi sonrası da doların yönünü aşağı çevirdiği gözlemlenmişti.

Doların gerilemesinde, SPK'nın foreks kararı ile Türikye ABD arasındaki Brunson krizinde tansiyonun yükselmemesi de etkili oldu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN