Mahkeme hapis cezasını iki defa artırmış! İmamoğlu davasında karar belgesi ortaya çıktı

İBB Başkanı İmamoğlu'na ve 2 yıl 7 ay 15 gün hüküm ve siyası yasak kararı veren mahkemenin karar metni ortaya çıktı. İmamoğlu'nu 1 yıl 6 ay hapis ile cezalandıran mahkeme, cezayı 1/6 ve 1/2 oranında iki kez artırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 2012 yılında açılan 'YSK üyelerine hakaret' sebebi ile siyasi yasak ve 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptıran Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararının metni ortaya çıktı.

Duvar'ın haberine göre; metinde mahkeme heyeti İmamoğlu'nu 'Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret' iddiası ile TCK'nın 125/3-a maddesi uyarınca 1 yıl 6 ay hapis kararına vardı.

Bunun ardından, 'sanığın bu eylemi basın önünde alenen işlediği' sebebi ile ceza 1/6 oranında artışa giderek 1 yıl 9 ay hapse çevrildi.

KAMU GÖREVLİLERİNE İŞLEDİĞİ GEREKÇESİYLE

Tüm bunların sonucunda İmamoğlu, 'sanığın eylemi kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı işlediği' gerekçesiyle ceza 1/2 oranında artırıldı ve 2 yıl 7 ay 15 güne çıkarılmış oldu.

Verilen kararda sanık ve avukatlarının 7 gün içinde İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi nezdinde istinaf yoluna başvurma hakkı bulunduğu belirtildi.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Biden yönetiminden Türkiye'ye 'İmamoğlu' tepkisi: Temel özgürlüklere saygı duyun
Davutoğlu Saraçhane'de İmamoğlu'nu ziyaret etti: Erdoğan ceza aldığında da bu binadaydık
Milli iradeye siyaset yasağı

Güncel Haberleri