Davutoğlu ‘İmamoğlu kararı’ sonrası programlarını iptal etti: Millet iradesine ipotek konulamaz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası hakkında bir değerlendirmede bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Millet iradesine ipotek konulamaz Sayın Erdoğan bunu en iyi sen bilirsin" dedi. Davutoğlu, İmamoğlu'na destek vermek ve İstanbullu seçmenin iradesine sahip çıkmak için programlarını iptal ederek İstanbul'a doğru yola çıktığını belirtti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük cezanın ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da videolu bir destek mesajı yayımladı.

ŞİDDETLE KINIYORUM

"Bugün yargının siyasallaşması ve milli iradeyle seçilmiş bir belediye başkanı hakkında verilen karar demokrasimize yönelik ciddi bir tehlike oluşturmaktadır" diyen Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'de demokrasiyi savunan bir partinin genel başkanı, siyasi tecrübe içinde bulunmuş eski bir başbakan ve bir İstanbullu olarak bu kararı İstanbullu seçmen iradesine yönelik ipotek olarak değerlendiriyorum. Sayın Erdoğan'ın kendisinin geçmişte mağdur olduğu şekilde başkalarını mağdur eden tutum içinde olmasını şiddetle kınıyorum" diye konuştu.

MİLLET İRADESİNE İPOTEK KONULAMAZ

Davutoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Millet iradesine ipotek konulamaz Sayın Erdoğan bunu en iyi sen bilirsin. İstanbul Belediye Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu'na destek vermek ve onu bu göreve seçen İstanbullu seçmenin iradesine sahip çıkmak için programlarımı iptal ettim, İstanbul'a geliyorum.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN