Davutoğlu Saraçhane'de İmamoğlu'nu ziyaret etti: Erdoğan ceza aldığında da bu binadaydık

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki mahkumiyet kararının ardından, Saraçhane'deki belediye binasına gelerek İmamoğlu ile görüştü. Davutoğlu, "Sayın Erdoğan ceza aldığında da bu binadaydık. Aradan neredeyse çeyrek asır geçti. Tekrar benzer bir gerekçeyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasına gelmekten de şahsen büyük üzüntü duydum" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, hakkında çıkan mahkumiyet kararının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Saraçhane’deki İBB binasında ziyaret etti.

ÇEYREK ASIR SONRA BENZER HADİSE

Davutoğlu, “Sayın Erdoğan ceza aldığında da bu binadaydık. Aradan neredeyse çeyrek asır geçti. Tekrar benzer bir gerekçeyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasına gelmekten de şahsen büyük üzüntü duydum. Bunları Türkiye yaşamamalıydı” dedi.

gbgbg.jpg

Davutoğlu, 6 liderin birlikte vereceği mesaj için ise, “Demokrasi mesajı, özgürlük mesajı, milli irade mesajı ve her tür baskıya ve hukuk da kullanılarak yapılabilecek her türlü müdahaleye karşı, milli iradeyi sonuna kadar korumaya kararlılık mesajımızı buradan ileteceğiz” yorumunu yaptı.

vdvd.jpg

DAYANIŞMA GÖSTERMEK BOYNUMUZUN BORCU

Davutoğlu ziyaretinde şunları kaydetti:

Bugün de bizim partimizin kuruluşunun üçüncü yıl dönümü vesilesiyle Ankara’daydık. O toplantıları biraz erken keserek kara yoluyla intikal ettik, birlikte olabilmek için. Çünkü buradan vereceğimiz mesaj önemlidir. Dediğim gibi bu bir siyasi partinin bir belediye başkanına karşı tutumu ya da siyasi partiler arası bir mesele değil; demokrasi meselesidir, hukuk meselesidir, adalet meselesidir. Eğer bir yerde demokrasi, hukuk, adalet söz konusuysa hiçbir tereddüt olmaksızın amasız, fakatsız bir şekilde dayanışma göstermek hepimizin boynunun borcudur. Siyasi liderlerle de görüşmeler gerçekleştirmiştik.

“KARARLILIK MESAJIMIZI BURADAN İLETECEĞİZ”

Altı liderin yarın Saraçhane’de nasıl bir mesaj vereceği ile ilgili de Davutoğlu, “Demokrasi mesajı, özgürlük mesajı, milli irade mesajı ve her tür baskıya ve hukuk da kullanılarak yapılabilecek her türlü müdahaleye karşı, milli iradeyi sonuna kadar korumaya kararlılık mesajımızı buradan ileteceğiz” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN