Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü'nden İmamoğlu kararına tepki: Adalet siyasi amaçlar için kullanılıyor

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü'nden İmamoğlu kararına tepki: Adalet siyasi amaçlar için kullanılıyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmesine Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor da tepki gösterdi. Amor, "Türkiye'de adalet çok vahim durumda, iğrenç şekilde siyasi amaçlar için kullanılıyor. Çok üzücü bir gün" dedi.

Avrupa Birliği'nin (AB) yasama organı Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası almasını değerlendirdi.

ADALET SİYASİ AMAÇLAR İÇİN KULLANILIYOR

Sosyal medya üzerinden İBB Başkanı İmamoğlu ile çekilmiş bir fotoğrafını paylaşan Amor şu ifadelere yer verdi:

Olanaksız görülüyordu ama oldu: İmamoğlu, 'bir kamu yetkilisine hakaret ettiği' iddiasıyla 2 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı ve siyasi yasak aldı. Türkiye'de adalet çok vahim durumda, iğrenç şekilde siyasi amaçlar için kullanılıyor. Çok üzücü bir gün.

ESKİ RAPORTÖR PİRİ DE DESTEK VERDİ

Avrupa Parlamentosu'nun eski Türkiye Raportörü Kati Piri de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ekrem İmamoğlu'nun "Her şey çok güzel olacak" sözlerini hatırlattı. Piri, bir başka paylaşımında ise İmamoğlu hakkındaki mahkeme kararını paylaşarak "Erdoğan, tüm popüler muhalefet liderlerini hapse atarken belli ki gelecek yıl yapılacak seçimleri kaybetmekten çok korkuyor” yazdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN