İmamoğlu'na hapis cezası kararı sonrası AK Parti'den açıklama: Bağımsız yargı kararını verdi

İmamoğlu'na hapis cezası kararı sonrası AK Parti'den açıklama: Bağımsız yargı kararını verdi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası hakkında AK Parti'den ilk açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Şu an kesinleşmeyen bir karar söz konusu" açıklamasını yaptı. AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu da Meclis’te yaptığı açıklamada "Bağımsız yargı kararını verdi, hiç kimsenin hakaret etme özgürlüğü yok" dedi.

AK Parti'den İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası hakkında ilk açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, yaptığı açıklamada cezanın henüz kesinleşmediğini söyledi. AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu ise verilen karara hiç kimsenin hakaret etme özgürlüğü olmadığını ifade etti.

KESİNLEŞMEYEN BİR KARAR VAR

Turan, İmamoğlu davasında verilen karara ilişkin şunları ifade etti:

"Biz siyasi rekabeti önemseyen bir ekibiz, biz meydanlarda siyasi polemik yapmayı seven bir ekibiz. Şu an kesinleşmeyen bir karar söz konusu. Yerel mahkemenin verdiği bir karar var. Bu kararın da konusu yargıya hakarettir. Ancak bundan sonraki süreçte hem istinaf hem Yargıtay konusu olacaktır. Yani kesinleşmeyen bir karar var. Biz isteriz ve dileriz ki bütün siyasi rakiplerimiz hakarete varan davalara konu olan açıklamalar yapmasın. Ancak meydanlarda gümbür gümbür demokratik bir yarış yapalım."

AKBAŞOĞLU: KANUN YOLLARI AÇIKTIR

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezasına dair değerlendirmelerde bulundu. Akbaşoğlu, “Sayın İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla ilgili yapılan yargılamada bir karar verilmiştir. Bunun kanun yolları açıktır. Bu konu ile ilgili yasama Meclisinde görüşme yapılamayacağını ifade ediyorum” diye konuştu.

BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ YARGI KARARINI VERMİŞTİR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla alındığını söylemesi üzerine tekrar söz alan Akbaşoğlu şu açıklamayı yaptı:

Mesnetsiz iddia ve iftiraları reddediyorum. Burada kurul halinde çalışan kamu görevlilerine TCK çerçevesinde hakaret edildiği gerekçesiyle bağımsız ve tarafsız yargı kararını vermiştir. Hiç kimsenin hakaret etme özgürlüğü yoktur ve olamaz. Tabii ki seçimle gelenin seçimle gitmesi taraftarıyız. Halk en güzel vicdani kararları her zaman vermiştir. 15 seçimde AK Parti’yi iktidar yapmıştır. Mahkemenin bağımsız verdiği kararı yürütme organına yamamaya çalışmak acziyettir. Reddediyoruz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN