İkinci faz başvuru alımı e-Devlet'te başladı: Son tarih 28 Şubat!

Kamu hizmetlerini internet ortamına taşıyarak zamandan ve bürokratik işlemlerden tasarruf sağlayan e-Devlet platformunda bir yeni hizmet daha eklendi. Son başvuru tarihi ise 28 Şubat 2023 olarak ilan edildi. İşte detaylar...

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tarımın dijitalleştirilmesine yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıt yenilemeleri için 1 Ekim 2022 tarihi itibarıyla e-Devlet üzerinden başvuru imkanı getirilmişti.

Bu sürecin bir devamı olarak, ÇKS ürün güncelleme işlemleri de 1 Şubat 2023 gününden itibaren ilk kez e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

BAŞVURU İÇİN SON TARİH 28 ŞUBAT 2023

Güncelleme talepleri için İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine şahsen de başvuruda bulunulabilecek. Ürün güncelleme başvuruları 28 Şubat 2023 tarihinde sona erecek.

ÇKS'nin e-Devlet kapısına entegrasyonunun ilk fazı olan kayıt yenileme başvurularının e-Devlet üzerinden gerçekleştirilmesi süreci, 1 Ekim 2022 tarihi itibarıyla hayata geçmişti.

Ürün güncelleme işlemlerinin de e-Devlet üzerinden yapılmasına imkan veren uygulama, bu sürecin ikinci fazını oluşturuyor.

Dijitalleşme ve bürokrasinin azaltılması kapsamında atılan bu adım sayesinde, tüm üreticilerin emek ve zamandan tasarruf sağlaması hedefleniyor.

İlgili Haberler

Fotoğraftaki leoparı kimse bulamıyor! İşte en gerçek optik test... Herkesin gözü önünde ama...
Dış ticaret açığı rekor seviyede
6 yaşındaki Aya'nın katili annesi çıktı: İşte elinden tutup ölüme götürdüğü anlar

Güncel Haberleri