Estetik kaygılar ile birleşen ağız sağlığı birçok insanın en önemli önceliklerinden biri oluyor. Özellikle düzgün çıkmayan dişler, çarpık (maleruption) olarak adlandırılıyor. Türkiye’de ise her 10 gençten 3’ü çarpık diş sorunuyla mücadele ediyor. Çarpık dişler eğik ya da yana doğru büyüyerek üst üste biner veya aralıklı olarak gelirler.
Sonuç olarak da diş yuvası (alveoll) hipoplazi veya hiperplazi (ortodontoz) gösterir. 90'larda üniversiteler tarafından laboratuvar ortamında test edilen Fastbraces teknolojileri, yüksek performanslı diş teli sistemleri ile diş köklerini tedavinin başlangıcından itibaren tek bir kare telle son konumlarına (ortoerüpsiyon) doğru dikleştirmesine yardımcı olur.
Diş hekimleri ile ortodontistlerin çarpık dişleri yaklaşık 100 günde güvenli, hızlı ve kolay bir şekilde düzeltmesine yardımcı olan bu teknoloji, dünya genelinde hem çocuklar hem de yetişkinler arasında oldukça popüler.
İNOVATİF ORTODONTİ TEKNOLOJİSİNE 3 YENİ PATENT
Fastbraces teknolojisi, üç yeni patentle destekleniyor. Bu patentlerden ikisi alveolar kemiğin restorasyonu ve çarpık diş gingivitinin (ortodontit) tedavisiyle ilgilidir. Bunlar, klinik hekimlerin çarpık dişleri ve periodontal hastalıkları tedavi etmesinde etkili olacak çığır açan yeni patentler olarak değerlendiriyor. Patentli teknoloji sayesinde, diş hekimlerinin dişleri düzeltmek, hatta dişi çekmekten veya çene ameliyatından kaçınmanın yanı sıra inatçı diş eti iltihabını 100 günden daha kısa bir sürede i teşhis ve tedavi etmesini mümkün kılıyor.
Dr. Evangelos Viazis Fastbraces teknolojisiyle 7 adımlı basit bir plan uyguladıklarını belirtip, tedavi sürecine dair şunları aktarıyor: “Fastbraces teknolojisine sahip diş teli sistemleri, estetik görünüm sunan şeffaf veya metal olan benzersiz tasarımlı tellerden ve tedavinin başlangıcından itibaren anında kök hareketi sağlamak üzere tasarlanmış hafif, esnek, yüksek teknolojili nikel-titanyum telden oluşuyor. Bu sayede yaklaşık 100 günde implantlar için de boşluklar açılabiliyor. Bu tescilli teknolojiyi Dallas, Texas'taki ünlü kampüsünde ve dünya çapında düzenlenen seminerlerde öğretiliyor.
DR. EVANGELOS VİAZİS, FASTBRACES TEKNOLOJİSİNİ AVRUPA ÜLKELERİNE GETİRDİ
Fastbraces teknolojisinin mucidi Dr. Anthony D. Viazis'in kardeşi Dr. Evangelos Viazis (@dr.viazisevangelos), Atina Üniversitesi’nde Diş Hekimliği eğitiminin ardından 2000 yılında Fastbraces teknolojisini Avrupa ülkelerinde kullanılmak üzere getirdiğini aktarırken kariyerine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Sadece ortodonti alanına odaklanarak, Atina’da üç diş tedavi merkeziyle tüm Avrupa’dan gelen hastalara hizmet veriyoruz. Orthoworld uluslararası destek ekibinin üyesi olarak, dünyanın her yerindeki diş hekimlerine Fastbraces teknolojilerinin kullanımı konusunda danışmanlık yapıyor ve eğitim veriyorum.”