Beyoğlu’ndaki Encore Kitabevi kapanıyor

Beyoğlu’ndaki Encore Kitabevi kapanıyor

Slavoj Žižek, Alain Badiou ve benzer çizgideki ideolojik kitapları okurla buluşturan Encore Yayınları, İstanbul Beyoğlu’nda bulunan kitabevinin kapanacağını açıkladı.

Encore Yayınları’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Encore Kitabevi kapanıyor. Ocak son…” denildi.

2003 yılında, Lacancı psikanalizin felsefe, din, sanat, ideoloji ve politikada eleştirel yorumlar için özgün bir araç olduğu öncülüyle yayınlarına başlayan Encore Yayınları,  kitaplarıyla “okurun sadece yeni bir şey öğrenmiş olmasını değil, şimdiye kadar bildiğinin öteki, yani rahatsız edici tarafından bir şeylerin farkına varmasını sağlamayı” amaçlıyor.

Slovenyalı filozof Slavoj Žižek’in psikanalitik/politik kitaplarının, Sol’un sorunlarını yeni bir bakışla tartışan Fransız filozof Alain Badiou’nun çalışmalarının ve benzer çizgideki politik yayınların dışında sinema, müzik ve edebiyat kitapları yayımlıyor.

Encore Yayınları, 2009’da Boğaziçi Üniversitesi’nde ve 2012’de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde düzenlediği Žižek konferanslarıyla alanda önemli bir çalışmaya imza atmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN