‘Doğa’ Üniversitesi geliyor

‘Doğa’ Üniversitesi geliyor

Doğa Okulları’nın yeni sahibi Ömer Saçaklıoğlu, ilk 5 yıl içinde okul sayısını 200’ e çıkaracaklarını söyledi. Saçaklıoğlu, öğrencilere bir de üniversite müjdesi verdi: “Kurulacak ya da alınacak üniversiteyle yola devam.”

Metal Yapı Konut Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Saçaklıoğlu tarafından satın alınan Doğa Okulları, hedef büyüttü. 106 okul, 70 bin öğrenci, 8 bin öğretmen ve 11 bin çalışanıyla global bir marka olan “Doğa Okulları”, yine farkını konuşturacak.

Öğrenci ve velileriyle yüz binlerce kişilik dev bir aileyi bünyelerine kattıklarını söyleyen Saçaklıoğlu, “Türk eğitim camiasının en büyük okullar zinciri olarak görülen Doğa Okulları, vizyonuyla modern bir eğitim kurumu olarak yoluna devam edecek” dedi.

NEDEN SATIN ALDI?

Türkiye’ye karşı yatırım yapılmaz algısına inat, bu satın almayı gerçekleştirdiklerini ifade eden Saçaklıoğlu, “Metal Yapı Konut olarak, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yüce Türk halkının dik duruşu ve taviz vermez yaklaşımına millet olarak çok şey borçluyuz” diye konuştu. Saçaklıoğlu, 15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişiminin, eğitimin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.

Saçaklıoğlu, bilim ve teknolojinin tüm olanaklarını kullanarak öğrencilerinin yetenek, ilgi ve hedefleri doğrultusunda akademik kariyerlerine yön vermeyi amaçladıklarını kaydetti. Saçaklıoğlu, iyi İngilizce eğitimi dışında mutlaka ikinci dilde de eğitim vereceklerinin altını çizerek, “Kalitemizi sürekli yükselterek ülkemizin gurur duyacağı öğrencileri yetiştireceğiz” ifadesini kullandı.

5 YIL İÇİNDE 200 OKUL

Ana sınıftan liseye, güçlü bir akademik yapıya sahip olduklarına dikkat çeken Saçaklıoğlu, hedeflerini ise şöyle anlattı: “5 yıl içinde 500 milyon dolarlık yatırımla, okul sayısını 200’e çıkaracağız. Ayrıca kurulacak veya satın alınacak üniversiteyle yola daha güçlü devam etmek istiyoruz.”

‘TEK SAHİBİ BENİM’

Ülkeye büyük yatırımlar kazandırdıklarını anımsatan Saçaklıoğlu, okulların satın alınması sonrası, internet sitelerinde asparagas haberlerle algı operasyonuna maruz kaldıklarını dile getirdi. Ömer Saçaklıoğlu, “Okulların yüzde 100 sahibi benim. İç ve dış ortaklığa da kapalıyız. Herhangi bir hukuki süreç ise yürütülmüyor. Okullarımız, planlanan tarihte açılacaktır” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN