Doğan Cüceloğlu kimdir? Neden öldü, kaç yaşındaydı? İşte hayatı...

Doğan Cüceloğlu kimdir? Neden öldü, kaç yaşındaydı? İşte hayatı...

40'tan fazla bilimsel makalesi yayımlanan psikolog Doğan Cüceloğlu, çeşitli topluluklara bilimsel psikoloji çerçevesinde birçok gelişim seminerlerinde sunum yaptı. Çok sayıdaki kişisel gelişim kitabı bulunan ünlü piskolog, Türk insanının düşünce, duygu ve davranışlarını incelemesiyle bilinir. İşte, Doğan Cüceloğlu biyografisi...

İletişim psikolojisi uzmanı Doğan Cüceloğlu, Ankara Atatürk Lisesi'nde edebiyat ve kompozisyon öğretmeni Cahit Okurer'in "Ne olmak istiyorsun?" sorusuna "Mühendis" yanıtını verince hocasının, "Bilim adamı olmak istemez misin?" karşılığı üzerine psikoloji alanında kendini geliştirmeye karar verdi.

Doğan Cüceloğlu, 16 Şubat 2021 Salı günü İstanbul Beşiktaş'taki evinde düşerek yaşamını yitirdi. Adli Tıp Kurumu raporunda, Doğan Cüceloğlu'nun ölüm nedeni 'aort yırtılmasına bağlı doğal ölüm' şeklinde ifade edildi.

DOĞAN CÜCELOĞLU'NUN HAYAT HİKAYESİ

1938 yılında Mersin'in Silifke ilçesinde 11 çocuklu bir ailenin son çocuğu olarak dünyaya geldi.

İlk ve ortaöğrenimini memleketinde tamamladı. Ankara ve Kırklareli'de liseyi bitirip İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun oldu. ABD'de Illinois Üniversitesi'nde Bilişsel Psikoloji doktorası yaptı.

Bu sırada kendisi gibi doktora öğrencisi olan Emily ile nikah masasına oturdu. 11 süren evliliğinden 'Ayşen', 'Elif' ve 'Timur' adlarında üç çocuk babası oldu.

Türkiye'de Hacettepe Üniversitesi iӀe Boğaziçi Üniversitesi'nde dersler verdi. Fulbright bursu ile California Üniversitesi'nde ziyaretçi öğretim üyesi olarak 1 sene görev yaptı.

126857004-1083640812059875-6999467158907165251-n.jpg

DOĞAN CÜCELOĞLU'NUN KARİYERİ

Doğan Cüceloğlu, 1980-1996 yılları arasında ABD'deki Fullerton şehrinde California Eyalet Üniversitesi'nde görev yaptı.

Üniversite öğrencilerine, öğretmenlere, ailelere ve iş insanlarına yönelik çok sayıda seminerler, konferanslar ve atölye çalışmaları düzenledi.

Kitaplarındaki Türkçe dilbilgisi kurallarına özen gösteren Doğan Cüceloğlu, Türk insanının düşünce, duygu ve davranışlarını bilimsel psikoloji kavramları içinde inceleyen kitaplar yazdı.

Doğan Cüceloğlu'nun öz geçmişi, iki cilt halinde İş Bankası Yayınları'ndan 'İnsanı Ararken - Doğan Cüceloğlu Kitabı' adıyla yayımlandı.

16 Şubat 2021 tarihinde, 83 yaşında hayatını kaybetti.

DOĞAN CÜCELOĞLU'NUN KİTAPLARI

* Var mısın?
* Gerçek Özgürlük
* İnsan İnsana Sohbetler
* İnsanı Ararken Damdan Düşen Psikolog
* Onlar Benim Kahramanım
* İletişim Donanımları
* Korku Kültürü
* Bir Kadın Bir Ses
* Başarıya Götüren Aile
* 'Mış Gibi' Yaşamlar
* 'Keşke'siz Bir Yaşam İçin İletişim
* Savaşçı
* İçimizdeki Biz
* Yetişkin Çocuklar
* İyi Düşün Doğru Karar Ver
* İçimizdeki Çocuk
* İnsan ve Davranışı
* İnsan İnsana
* Öğretmen Olmak
* Derviş'in Aklı Profesör Ahmet Dervişoğlu ile Sohbetler

142323238-237375791224686-7997284544499177297-n.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN