Afganistan'dan İsveç kararı: Ülkedeki faaliyetlerini askıya aldı

Afganistan'dan İsveç kararı: Ülkedeki faaliyetlerini askıya aldı

Taliban yönetiminde olan Afganistan hükümeti, İsveç'te Kuran-ı Kerim'e yönelik yapılan hakaret unsurlu provokasyonlar sebebiyle İsveç'in Afganistan'daki faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu.

İsveç'te cami önünde Kuran-ı Kerim yakılarak gerçekleştirilen provakatif eyleme çok sayıda ülke tepki gösterdi. Afganistan'dan ise eylem sonrası dikkat çeken İsveç kararı geldi. Afganistan bugün İsveç’te Kuran-ı Kerim’e yönelik yapılan hakaret unsurlu provokasyonlar sebebiyle İsveç’in Afganistan’daki faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu.

afganistan.jpg'MÜSLÜMANLARDAN ÖZÜR DİLEYENE KADAR ASKIYA ALINDI'

Taliban'ın yönetiminde olduğu Afganistan hükümetinin Sözcüsü Zabihullah Mujahid tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İslam Emirliği, Kur'an-ı Kerim'e ve İsveç'teki Müslüman inancına hakaret ettikten sonra, bu alçak eylem için Müslümanlardan özür dileyene kadar İsveç'in Afganistan'daki faaliyetlerini askıya aldı. IEA'nın ilgili kuruluşları bu yönergeye uymakla yükümlüdür. İsveç'in kaba davranışına bakan Afganistan İslam Emirliği, diğer Müslüman ülkelerin bu ülkeyle olan ilişkilerini yeniden gözden geçirmelerini istiyor.”

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ BUGÜNKÜ ZİRVEDE ELE ALINACAK

Öte yandan tüm dünyanın gözü Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta bugün başlayacak NATO Liderler Zirvesi'nde. Zirvede, İsveç'in NATO'ya üyeliği haricinde dört konu daha ele alınacak. Ukrayna'nın olası üyeliğinin konuşulması beklenirken, ülkeye sağlanacak askeri destek, Stoltenberg'ün yerine gelecek ismin ve daha birçok konunun zirvede çözüme kavuşturulması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN