Bakan Akar ‘Boğazlar açılacak mı?’ sorusuna yanıt verdi: Yakından takip ediyoruz

Bakan Akar ‘Boğazlar açılacak mı?’ sorusuna yanıt verdi: Yakından takip ediyoruz

Milli Savunma Bakanı Akar, Rus savaş uçağının çarpmasıyla Karadeniz'e düşen ABD’nin insansız hava aracının alınması için boğazların açılmasını değerlendirerek "Olayı yakından takip ediyoruz. Bizim de çeşitli temaslarımız var. Makul ve mantıklı şekilde çözmek konusunda gayret gösteriyoruz" diye kaydetti.

AK Parti grup toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD basınında düşen insansız hava aracının alınması için boğazların açılmasına ilişkin talep olduğu konusunda, "Dün bildiğiniz gibi böyle bir hadise meydana geldi. Rusya’ya ait uçaklarla ABD hava kuvvetlerine ait bir dron arasındaki ilişki çerçevesinde bir dronun düştüğü bilgisini aldık. Olayı yakından takip ediyoruz. Bizim de çeşitli temaslarımız var” dedi.

‘SONUÇLARINI GÖRECEĞİZ’

Bakan Akar, “Bu konudaki gelişmeleri de bizler, kendi içimizde ve muhatabımız ABD ile görüşmek suretiyle makul ve mantıklı şekilde çözmek konusunda gayret gösteriyoruz, çalışıyoruz. Uhulet ve suhuletle çözülmesinden yanayız" ifadelerinde bulundu.

Akar, düşen aracı almak için boğazlardan geçişe izin verilip verilmeyeceğine ilişkin soruya, "Çalışıyoruz. Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, külliye ile yakın iletişim halindeyiz. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun sonuçlarını önümüzdeki dönemde göreceğiz" cevabını verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN