BM'de Myanmar tasarısı için erteleme kararı

BM'de Myanmar tasarısı için erteleme kararı

BM Genel Kurulu'nda, Myanmar'daki askeri darbenin ardından bu ülkeye doğrudan ya da dolaylı silah satışının durdurulması ile ilgili tasarının oylaması ertelendi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda, Myanmar'da silah satışının durdurulması çağrısı yapan tasarının oylaması ertelendi.

Tasarı, 193 üyeli BM Genel Kurulu'nda ileri bir tarihte oylamaya sunulacak. Tasarıda, BM üyesi ülkelerden, Myanmar'a doğrudan ya da dolaylı silah tedariki, satışı ve transferini askıya almaları talep ediliyor.

BM Genel Kurulu kararlarının yasal bağlayıcılığı bulunmuyor ancak bir baskı aracı olarak görülüyor. Yaptırım ve silah ambargosu kararları sadece BM Güvenlik Konseyi tarafından alınabiliyor.

NE OLMUŞTU?

Seçimlere hile karıştığını öne süren Myanmar ordusu, 1 Şubat'ta yönetime el koymuştu.

Ordu, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere pek çok yetkiliyi gözaltına almış ve bir yıllığına OHAL ilan etmişti.

Myanmar'da güvenlik güçlerinin protestoculara silahlı müdahalesi sonucu yüzlerce sivil hayatını kaybetmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN