Bu virüs 8-9 günde öldürüyor: Yeni salgın paniği! Bu belirtiler varsa dikkat

Bu virüs 8-9 günde öldürüyor: Yeni salgın paniği! Bu belirtiler varsa dikkat

Güney Amerika ülkelerinde görülen Marburg virüsü vakalarındaki artış, uzmanları endişelendirdi. Marburg virüsü; ishal, diş eti kanaması, karın ağrısı gibi belirtilere neden oluyor. Peki, Marburg virüsü nedir? Marburg virüsü nasıl bulaşır? Marburg virüsü belirtileri neler? İşte, Marburg virüsü hakkında bilgiler...

Marburg virüsü, bazı ülkelerde ölümlere neden olmaya devam ediyor. Son zamanlarda artan vakalar, yeni salgın korkusuna neden oldu. Uzmanlar yeniden bu ölümcül virüsle ilgili uyarılarda bulunuyor.

marburg-virusu-nedir.jpg

MARBURG VİRÜSÜ NEDİR?

Marburg virüsü ilk olarak 1967 yılında Almanya'da Frankfurt ve Marburg'da ve ayrıca Sırbistan'da Belgrad'da görüldü. 31 kişide tespit edilen virüs, 7 kişinin ölümüne neden oldu.

2005 yılında ise Angola'da yaşanan Marburg virüsü salgını 300'den fazla kişinin ölümüyle sonuçlandı. Son olarak 16 kişi, 8 gün boyunca diş etleri kanayıp kramp ağrıları çektikten sonra hayatını kaybetti.

marburg-virusu-hangi-ulkelerde-var.jpg

MARBURG VİRÜSÜ VAKALARINDA ARTIŞ

Bu yılın başlarında Ekvator Yeni Gine ve Tanzanya'da Marburg virüsü vakalarında artış yaşandı. Yeni Gine'de şimdiye kadar virüs nedeniyle toplam 12 kişi, Tanzanya'da ise 4 kişi yaşamını yitirdi

Ebola'ya neden olan virüsle aynı aileden olan Marburg virüsü, Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre etkilediği kişileri 'hayalet benzeri' bir görünüme maruz bırakıyor.

MARBURG VİRÜSÜ BELİRTİLERİ NELER?

Virüsün diğer belirtiler arasında ishal, mide bulantısı ve kusmanın yanı sıra yüksek ateş, şiddetli baş ağrıları ve şiddetli halsizlik yer alıyor. Ayrıca virüsten muzdarip birçok hastanın diş etlerinden, burunlarından ve vajinalarından sık sık kanama yaşadıkları, 8 veya 9 gün sonra da öldükleri belirtiliyor.

marburg-virusu-belirtileri.jpg

MARBURG VİRÜSÜ NASIL BULAŞIYOR?

BBC'de yer alan habere göre, Afrika yeşil maymunları ile domuzlar virüsü taşıyabildiği gibi Mısır meyve yarasası da sıklıkla virüsü barındırır.

İnsanlar arasında vücut sıvıları ve aynı yatağın paylaşılması yoluyla bulaşabilir. Hatta virüs nedeniyle iyileştikten sonra bile kanları veya spermleri aylarca bulaşıcı kalabilir.

Hastalığın herhangi bir tedavisi ise bulunmuyor. Doktorlar, hastanede yatan hastalara bol miktarda sıvı vererek ya da kan nakliyle belirtileri hafifletmeye çalışırken WHO, bazı kan ürünleri, ilaç ve bağışıklık tedavilerinin geliştirildiğini belirtiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN